Afbeelding
Foto: Pixabay

Ouders van peuters krijgen meer tijd om school te kiezen

Cultureel

WEESP - Ouders van driejarigen die in de eerste vier maanden van 2021 voor het eerst naar de basisschool gaan, kunnen wat langer nadenken over de schoolkeuze.

Ouders kunnen gewoonlijk ook scholen bezoeken om hun keuze te helpen bepalen. Maar door de coronamaatregelen kan dat nu niet altijd. Het door laten gaan van de plaatsing op 1 juni zou dan niet voor elke ouder goed zijn, menen de schooldirecteuren. 

Zij hebben de afgelopen weken verschillende afspraken met eventuele toekomstige ouders af moeten bellen. Ook met de maatregelen die dinsdag in de persconferentie zijn aangekondigd, zit het er niet in dat ouders de school kunnen bezoeken.

1 oktober in plaats van 1 juni
Daarom is de deadline voor de aanmelding van kinderen die tussen 1 januari en 1 mei 2021 vier worden, verplaatst van 1 juni naar 1 oktober dit jaar. "Zo weten wij zeker dat alle ouders de scholen hebben kunnen zien en dat zij allemaal dezelfde kansen hebben om hun kind op hun voorkeursschool te krijgen", aldus Remon Pontman namens alle schooldirecteuren.

De scholen nemen zelf contact op met de ouders waarvan een kennismakingsgesprek geannuleerd moest worden. Zoals het er nu naar uit ziet zal dat bij de start van het nieuwe schooljaar pas kunnen plaatsvinden.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant