Afbeelding
Foto: SOHW

Fotowedstrijd Stichting Oude Hollandse Waterlinie

Cultureel

WEESP - Het Muiderslot op de foto boven dit artikel is onderdeel van de Oude Hollandse Waterlinie. Ook Weesp behoort als vestingstad tot de oude militaire verdedigingslinie. In de jaarlijkse fotowedstrijd van de Stichting Oude Hollandse Waterlinie (SOHW) draait het dit jaar om ‘Iconen van de Oude Hollandse Waterlinie’. 

SOHW wil hiermee de aandacht vestigen op bijzondere gebouwen en monumenten in het gebied van de Oude Hollandse Waterlinie. Denk bijvoorbeeld aan vestingsteden, forten en schansen, zoals het Muiderslot of Fort Loevestein.

Archief
De eerste foto’s zijn al binnen. De organisatie begrijpt dat het onder de huidige omstandigheden lastig kan zijn om naar buiten te gaan, maar raadt fotografen aan om ook eens door hun fotoarchief te bladeren of er nog een mooie foto van een icoon tussen zit. Voorwaarde is wel dat de foto niet ouder is dan twee jaar.

Tot 30 september
Of toch eens eropuit, er is nog wel even tijd. Wie mee wil doen, kan maximaal drie foto’s insturen. Dat moet voor woensdag 30 september 2020 naar contact@ohwl.nl.

De foto’s worden door een onafhankelijke jury beoordeeld. Uiterlijk donderdag 15 oktober 2020 maakt de jury de winnaars bekend. De hoofdprijs is dit jaar een bedrag van 150 euro, de nummer twee ontvangt 100 euro en nummer drie ontvangt 50 euro.

Kijk voor meer informatie op www.oudehollandsewaterlinie.nl.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je lidmaatschap.

Uit de krant

Voorproefje WeesperNieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief