Kunsthistorica Diana Kostman.
Kunsthistorica Diana Kostman.

Voor de brieven van Vincent van Gogh hoef je niet naar Amsterdam

Cultureel

WEESP Kunsthistorica Diana Kostman haalt de nieuwste Vincent van Gogh-expositie naar Weesp. Donderdag 5 november verzorgt zij in de Van Houtenkerk een lezing over het leven en werk van de kunstenaar. De brieven aan zijn broer Theo spelen hierin een belangrijke rol. 

‘Je liefhebbende Vincent’, zo heet de lezing. De roem van Van Gogh is niet alleen te danken aan zijn oeuvre maar ook aan zijn levensverhaal, dat tragisch eindigde met zijn vroegtijdige dood. Dat er zoveel bekend is over het leven van de kunstenaar is omdat hij vele brieven schreef, met name aan zijn broer Theo, waarvan veel bewaard is gebleven. 

Met de lezing haakt Kostman in op de aandacht die het Van Goghmuseum dit najaar schenkt aan de brieven van de kunstenaar. Fragmenten hieruit worden getoond, gecombineerd met de in de brieven genoemde kunstwerken.

Aanmelden verplicht
De lezing in Weesp is donderdag 5 november van 10.00 tot 12.00 uur in de Van Houtenkerk. Het gaat om een thema-ochtend van de bibliotheek, die vanwege de coronamaatregelen in de ruimere Van Houtenkerk plaats vindt. Desalniettemin is het aantal plaatsen beperkt en is vooraf aanmelden verplicht. Dat kan via www.bibliotheekgooienmeer.nl, aan de balie van de bibliotheek of telefonisch via nummer 085 – 2085 418 tussen 10.00 -14.00 uur. De entree is wel nog steeds gratis.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant