Afbeelding
Foto: City of Wesopa

Theater op de stoep van Wesopa

Cultureel

WEESP Zolang het Theater City of Wesopa gesloten moet blijven, halen zij alles uit de kast op het publiek dichtbij te houden. Het grote raam van het theater wordt omgetoverd tot ‘Theater Automatiek’, waar in ruil voor een donatie mensen plaats kunnen nemen op de ‘tribune voor twee’.

Iedere zaterdag in april wordt er een kleine verrassingsvoorstelling gespeeld voor de mensen die doneren. “Het is een theater eigen om telkens op het sentiment van de bezoeker in de spelen,” schrijft het theater. “Theater City of Wesopa staat al een jaar in de startblokken om weer ‘als vanouds’ te opereren, maar waarom wachten, wachten, wachten, als er ook nu voor (gepast) vermaak gezorgd kan worden?”

Op deze manier hoopt het theater zowel nieuwe donateurs te vinden voor het behoud van het theater, maar ze hopen ook dat de relatie met de mensen in de stad behouden blijft. “We moeten dicht bij elkaar blijven, ook tijdens deze laatste loodjes,” zegt Mechteld Bannier, zakelijk leider van het theater.

Uiteraard zijn de kleine theatervoorstellingen in lijn met de geldende Corona-maatregelen. Donaties kunnen contactloos worden gedaan en vrijwilligers van het theater nemen de taak op zich om de doorloop op straat te bevorderen. De verrassingsvoorstellingen zijn iedere zaterdag in april tussen 13:00 een 16:00 uur. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant