Funtastic wordt MixedUp
Funtastic wordt MixedUp Foto: WeesperNieuws

Funtastic maakt doorstart onder de naam Popkoor MixedUP

Cultureel

WEESP - Weesp heeft sinds vandaag een nieuw koor: Popkoor MixedUP. Het koor is de doorstart van het eerdere Popkoor Funtastic, met dezelfde spirit en een gevarieerd, swingend repertoire van oud tot modern – van Abba tot Adele.

Vrijwel alle leden van Funtastic zijn meegegaan naar MixedUp. Nieuwe leden zijn ook van harte welkom, met name hoge en lage stemmen, zo laten oprichters Wilma Groeneveld en Lisette Kruisbrink weten. “We nemen het enthousiasme en de gezelligheid van het vorige koor mee. Popkoor MixedUP is laagdrempelig, voor jong en oud, maar we vragen wel enig muzikaal gehoor en een redelijke toonvaste stem. Ook zal er aandacht zijn voor zang- en stemtechniek, dynamiek, beweging, uitstraling et cetera.” 

Dirigent gezocht
Bladmuziek lezen is echter niet nodig, aldus Groeneveld en Kruisbrink. “We zijn nog op zoek naar een enthousiaste dirigent of koorleider die bij deze mix van ingrediënten past en ons naar grotere hoogten kan brengen. Kandidaten daarvoor kunnen zich bij ons melden.”

Virtuele repetities
Popkoor MixedUP zingt voorlopig virtueel totdat er weer zicht is op fysiek live zingen, hopelijk vanaf september, als de omstandigheden dat toelaten. De virtuele repetities op woensdagavonden zijn met name bedoeld om met elkaar lekker te blijven zingen en het repertoire bij te houden. Het uiteindelijke doel is om weer écht naast elkaar te staan en een kick te krijgen van het samen zingen en swingen.

Uitkijken naar optredens
MixedUP kijkt ook uit naar optredens, hopelijk nog dit jaar. Voorganger Funtastic trad de afgelopen jaren op in onder meer Haarlem, Zandvoort, Lichtjesavond in Delft, Katwijk en uiteraard in Weesp tijdens het Korenfestival en het Sluis- en Bruggenfeest, wat tot enthousiaste reacties leidde. Popkoor MixedUp wil die traditie graag voortzetten.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant