Kunst op het water
Kunst op het water Archieffoto: Marieke van Veen

Weespers aan de wand wordt verplaatst, maar er is wel kunst met Pinksteren

Cultureel

WEESP Stichting Weespers aan de wand heeft besloten de jaarlijkse kunstmanifestatie te verplaatsen naar eind juni, ervan uitgaand dat er dan meer mag en kan. Maar dat betekent niet dat er met Pinksteren op het gebied van kunst niets te beleven is in Weesp.  

In het pinksterweekend wordt al 23 jaar de kunstmanifestatie Weespers aan de wand georganiseerd. Dit jaar is er geen kunst in de Van Houtenkerk met Pinksteren, zo maakt de organisatie bekend. Er is besloten de 24e Weespers aan de wand te verplaatsen naar het weekend van 25 t/m 27 juni: “Zodat we een veilig evenement neer kunnen zetten, waar iedereen van kan genieten”. Hierover later meer.

Buitenexpositie en kunst in de gracht
“Dat wil niet zeggen dat er niets gaat gebeuren tijdens pinksteren. Natuurlijk zijn de kunstwerken van de schoolkinderen van alle basisscholen te zien, deze worden geëxposeerd, op zaterdag 22 mei, zondag 23 mei en maandag 24 mei, op het buitenterrein van De Adelaar op de Papelaan 126A. Daar wordt een doorstroom buitenexpositie neergezet met schermen waarop de werkjes van de deelnemers te zien zijn. Er doen dit jaar ruim driehonderd kinderen mee. Zondag 23 mei om 14.00 uur is de prijsuitreiking in de open lucht. Zo mogelijk is het terras van de Adelaar geopend. Tevens is er een kunstroute opgezet: achter meer dan vijftig ramen in het centrum zijn de werken van de Weespers aan de wand-kunstenaars te bewonderen. Vanaf half mei zijn er een aantal drijvende kunstwerken te bewonderen in de Kom en Oudegracht van Weesp, onder de noemer ‘Weesp te water’.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant