Afbeelding

Catalogus over stadhuis Weesp gelanceerd

Cultureel

WEESP De catalogus over het stadhuis van Weesp is gelanceerd. Op zaterdag 12 juni overhandigde de voorzitter van de Stichting Vrienden van Museum Weesp, Jos Bakker, het eerste exemplaar aan de conservator van Museum Weesp, Lisette Zijp.

Op 27 januari 2016 is de Stichting Vrienden van Museum Weesp opgericht door een aantal vrijwilligers van Museum Weesp. De oprichting was een onderdeel van het moderniseringsplan van Museum Weesp welke in 2015/2016 uitgerold is. Intussen heeft de stichting ruim 50 vrienden en 6 sponsoren aan zich kunnen binden.

Rechtbank
In 2022 (tegelijk met de voorgenomen bestuurlijke fusie met de gemeente Amsterdam) bestaat het stadhuis van Weesp 250 jaar. In al die jaren zijn er genoeg verhalen te vertellen over het stadhuis. Zo was het stadhuis in 1772 gebouwd als bestuursgebouw maar ook als rechtbank. De overblijfselen hiervan zijn nog steeds goed te zien.

Lustrumcadeau
Dit en nog veel meer wetenswaardigheden zijn te vinden in de nieuwe catalogus. De Stichting Vrienden van Museum Weesp heeft de catalogus samengesteld en laten drukken en schenkt deze als lustrumcadeau aan het museum. Alle vrienden en sponsoren van de Stichting Vrienden van Museum Weesp ontvangen de lustrumuitgave gratis als dank voor hun jarenlange donatie en sponsorschap. De catalogus is te koop in Museum Weesp voor €6,50 per stuk.

Afbeelding
Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant