Afbeelding
Foto: Marieke van Veen

Weesp wacht een gezellig weekend

Cultureel

WEESP Nu de corona-regels steeds soepeler worden, kunnen er ook weer meer leuke dingen georganiseerd worden. En dat gaat Weesp komend weekend merken. Dan wordt zowel Weespers aan de Wand als Weesp Gastvrij gehouden.

De kunstmanifestatie Weespers aan de Wand gaat vrijdag van start. De Van Houtenkerk, de Synagoge zijn de hoofdlocaties voor geballoteerde kunstenaars, in het gebouw van de Koninklijke Harmonie de Adelaar is het werk de Vrije Weespers (zij die hun werk nog niet hebben geballoteerd) te zien. De officiële opening is niet zoals gebruikelijk in de Van Houtenkerk maar op het buitenterrein van De Adelaar. Door corona is de opening alleen voor genodigden. Vanaf vrijdag 17.00 uur tot 20.00 uur zijn alle locaties open voor publiek. Op zaterdag en zondag zijn belangstellenden welkom van 11.00 tot 18.00 uur. Er is werk te zien van fotografen, beeldhouwers, tekenaars, schilders en een zilversmid. In totaal doen zo’n vijfenveertig kunstenaars mee. Meer op weespersaandewand.nl.

Op zaterdag 26 juni 2021 is de zesde editie van Weesp Gastvrij, hetzij in een afgeslankte vorm. Binnen de coronamaatregelen is er voor de winkeliers en horeca toch wat ruimte om te laten zien hoe gastvrij weesp is. Er lopen complimentenmeisjes rond, veel winkeliers hebben een speciale aanbieding en er is ook volop keus aan terrassen voor een hapje of drankje.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant