Afbeelding
Foto's: Marieke van Veen
Foto’s

Winkelen, terrasje pakken en kunst kijken

Cultureel

WEESP Nederland is sinds vandaag zo goed als van slot en dat viel toevallig en gelukkig samen met Weesp Gastvrij en Weespers aan de wand. Dat lieten de Weespers zich geen twee keer zeggen, het was gezellig in het centrum.

Deze zesde editie van Weesp Gastvrij was (nog) niet zo groot als ‘pre-corona’, maar er waren flink wat ondernemers die vandaag iets extra’s deden en zo voor een leuke sfeer zorgden. Zo serveerde Restaurant Harmsen buiten oesters en bubbels, bij het proeflokaal van Wispe stond een tafel met gratis flesjes bier om thuis te proeven en bij de nieuwe kinderschoonheidssalon Fancy Palace konden kinderen een glittertattoo laten zetten. Ook liepen er complimentenmeisjes rond, gekleed in een vuurrode jurk met een enorme strik. Zij gaven ondernemers en bezoekers een goed gevoel door lieve briefjes af te geven. 

Ondertussen is er ook Weespers aan de wand. In de Van Houtenkerk, de synagoge en bij de Adelaar is werk van 45 lokale kunstenaars te zien. Tussen de locaties rijdt een mooie oldtimer pendelbus. De expositie is ook morgen nog, van 11.00 tot 18.00 uur. 


Weesp Gastvrij 2021, foto’s: Marieke van Veen 


Weespers aan de wand, foto: Evert van Hilten. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant