Afbeelding
Foto's: Maarten van Haaff

Reis door de tijd in Gooi en Vechtstreek met rit in ‘De Gooische Moordenaar’

Cultureel

WEESP - De Gooische Moordenaar is terug in ‘t Gooi. Deze augmented reality (AR) tramrit, ontwikkeld door het Hilversumse bedrijf Dropstuff Media, rijdt dwars door het digitale erfgoed van de musea die samenwerken in het Erfgoedfestival 2021.

Met een echte ‘Hololens’ op kunnen mensen ervaren hoe het verhaal van het Gooi en de Vechtstreek tot leven komt in een mix van werkelijkheid en aangevulde realiteit. Gedigitaliseerde objecten, beeldfragmenten, foto’s, video’s en nieuwe opnames vertellen het verhaal van de verschillende grensverleggers: historische figuren die elk een bijzonder aspect van de geschiedenis van Gooi en Vechtstreek belichamen.

Centraal in het verhaal staat de Gooische Stoomtram, die vanaf 1881 het Gooi bereikbaar maakt voor bezoekers uit Amsterdam, en bij het volk vooral bekend staat vanwege de vele ongevallen. In totaal komen 117 mensen om het leven. Maar het voertuig is toch ook de toeleverancier van bezoekers, kunstenaars en grensverleggers en welvaart.

(Tekst gaat verder onder de foto)


Een ritje in de speciaal voor het Erfgoedfestival ontwikkelde AR-installatie De Gooische Moordenaar is gratis en zowel geschikt voor jong als ouder publiek. Bij de presentatie worden alle van kracht zijnde coronamaatregelen in acht genomen.

Tot en met 15 augustus staat het trammetje bij de Krachtcentrale Huizen aan de Havenstraat 76 (woensdag tot en met zondag tussen 12.00 en 18 uur). Vervolgens ‘rijdt’ de tram naar Kasteel Museum Sypesteyn in Loosdrecht waar deze staat van 17 augustus tot en met 2 september dinsdag tot en met zondag tussen 11.00 en 17.00 uur. 

Op 4, 5, 11 en 12 september tussen 10.00 en 18.00 uur staat De Gooische Moordenaar in Hilversum: bij het Dudok Architectuur Centrum aan het Dudokpark 1. Tijdens de Dutch Media Week van 2 tot en met 10 oktober tussen 11.00 en 17.00 uur staat de Gooische Moordenaar op de Kerkbrink in Hilversum. Overigens geldt voor alle locaties dat de trein tussen 13.30 en 14.00 uur niet rijdt. 


Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant