Afbeelding
Foto: Kamerkoor Victoria

Kamerkoor Victoria brengt oude muziek tot leven tijdens barokopera

Cultureel

WEESP Het Kamerkoor Victoria wil Weespers ontroeren met oude muziek en voert daarom op 10 oktober in de Van Houtenkerk een populaire barokopera van Purcell uit.

Het verhaal van de opera Dido & Aeneas is losjes gebaseerd op het heldenepos Aeneis van de Romeinse dichter Virgilius. Dido, de koningin van Carthago, schenkt na lang twijfelen haar hart aan de Trojaanse held Aeneas. Twee vijandige naties lijken daardoor met elkaar verenigd te worden, totdat heksen en goden roet in het eten gooien. “Kamerkoor Victoria brengt deze opera met solisten en een barokensemble in een concertante uitvoering, waarbij de meeste aandacht er mag zijn voor de prachtige muziek,” aldus het koor.

Online repetities
Eigenlijk zou het koor deze opera al in juni vorig jaar opvoeren, maar dat ging vanwege de coronacrisis niet door. Anderhalf jaar lang kon het koor niet of nauwelijks samen zingen of samenkomen. Voor veel koren in het land betekende dit dat zij moesten stoppen. Kamerkoor Victoria gaat echter door. Koorlid Fenneke: “Met trots kijk ik terug op deze periode. Het was, en is, niet makkelijk als koor door deze periode te komen, maar iedereen bleef ondanks alles enorm gemotiveerd tijdens de wekelijkse online repetities.” Sinds de zomer kan het koor weer samen zingen. “Een kamerkoor zingt meerstemmig, en dan is het fijn als je elkaar hoort en aanvoelt.”

Het kamerkoor bestaat uit relatief jonge en ambitieuze amateurzangers uit Weesp en omgeving. Het koor hoopt bezoekers tijdens de opera te kunnen ontroeren met oude muziek die ontdekt mag worden. “Een barokopera voor en door Weespers; een bijzondere start van het cultureel seizoen tijdens de covidpandemie,” zeggen ze. “We hopen veel mensen uit Weesp en omgeving te ontroeren en te ontmoeten tijdens de twee concerten.”

Tickets
Op zondag 10 oktober zijn er twee voorstellingen van de opera te zien in de Van Houtenkerk. De eerste begint om 14.30 uur, de tweede om 16.30 uur. Meer informatie en tickets zijn te verkrijgen via de website van het koor: www.kamerkoorvictoria.org. Door coronamaatregelen worden er maximaal 75 kaarten per voorstelling verkocht.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant