Het Rembrandt Frerichs Trio.
Het Rembrandt Frerichs Trio.

Kamermuziekfestival op Fort Uitermeer

Cultureel

WEESP Het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds, stichting Uiteraard Uitermeer en Natuurmonumenten organiseren samen een kamermuziekfestival op het terrein van Fort Uitermeer. 

Voor het derde NMF Kamermuziekfestival hebben 160 musici zich laten inspireren door de natuur. Op 8, 9 en 10 oktober voeren zij door het hele land klassieke en vernieuwende kamermuziekstukken op. Natuurmonumenten opent de deuren van historisch erfgoed, zodat het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds daar een podium kan bieden aan topmusici en de hoogwaardige instrumenten die zij bespelen.

Rondleiding vooraf
Fort Uitermeer in Weep is een van de locaties. Dit fort is onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en de Stelling van Amsterdam. Natuurmonumenten beheert hier een deel van het omringende water en de rietlanden langs de Vecht. Het fort zelf wordt gerund door Stichting Uiteraard Uitermeer. Samen met het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds worden er vijf bijzondere concerten gegeven op het terrein. Deze vinden plaats in Plofhuis 7. Voorafgaand krijgt het publiek een rondleiding over het fortenterrein.

Programma
- Vrijdag 8 oktober spelen drie jonge musici met oude zielen variaties van bekende aria’s van Beethoven en Rossini. De altviool en hobo worden bespeeld door de Pedanozusjes Maria en Anuschka en Sasha Witteveen bespeelt de contrabas.
- Zaterdag brengt fortepianist Artem Belogurov werken van minder bekende componisten zoals Löhlein en Schwenke ten gehore, afgewisseld met stukken van hun illustere tijdgenoot Mozart. Later die dag speelt het Rembrandt Frerichs Trio nieuwe, eigen werken en improvisaties op eeuwenoude instrumenten zoals de fortepiano.
- Zondag komt het Chaos String Quartet de boel opschudden met strijkkwartetten die een ode brengen aan vrouwelijke en LGBTQ-componisten, contrasten, Hongarije en Metal. Dit programma wordt twee keer uitgevoerd, zowel ‘s ochtends als ‘s middags.  

Voor meer informatie over de musici, tijden en tickets klik hier.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant