Afbeelding

Einde lustrumjaar Stichting Vrienden van Museum Weesp gevierd met catalogus

Cultureel

WEESP Het lustrumjaar voor de Stichting Vrienden van Museum Weesp is dit jaar gevierd door het uitbrengen vaan een catalogus over het stadhuis van Weesp. Nu het jaar bijna ten einde loopt krijgen nieuwe vrienden of sponsors van het museum de catalogus cadeau.

De Stichting Vrienden van Museum Weesp werd op 27 januari 2016 opgericht door een aantal vrijwilligers van Museum Weesp. De oprichting was een onderdeel van het moderniseringsplan van het museum. Intussen heeft de stichting ruim vijftig vrienden en zes sponsoren.

De Stichting Vrienden van Museum Weesp heeft ten doel het ondersteunen, tot stand brengen, in stand houden, onderhouden en verbeteren van Museum Weesp in het algemeen en haar collectie in het bijzonder. Voorzitter Jos Bakker: “Onze stichting heeft al verschillende donaties kunnen doen aan het museum waardoor we de collectie uitbreiden, verbeteren én in stand houden. Daarvoor zijn we in het leven geroepen en als dat dan inderdaad een goede uitwerking heeft, geeft dat veel voldoening. En daarnaast volop inspiratie om toe te werken naar het volgende lustrum!”

Stadhuis

Volgend jaar, tegelijk met de fusie met gemeente Amsterdam, bestaat het stadhuis van Weesp 250 jaar. “In die jaren zijn er genoeg verhalen te vertellen over het prachtige stadhuis,” aldus Stichting Vrienden van Museum Weesp. “Zo was het stadhuis in 1772 gebouwd als bestuursgebouw maar ook als rechtbank. De overblijfselen hiervan zijn nog steeds goed te zien. En wist u dat de architect boven elke deur die uitkomt in de Burgerzaal een tableau met betekenis heeft gestuukt? U leest dit en nog veel meer wetenswaardigheden in de catalogus.”

Speciale actie

Wie voor het eind van het jaar vriend of sponsor wordt krijgt de catalogus cadeau, laat de stichting weten. “Zoals u hebt kunnen lezen en horen hebben de kunst- en cultuurinstellingen het zwaar in de coronacrisis. Ze kunnen uw steun daarom goed gebruiken.”

Vrienden van het museum krijgen onbeperkt toegang tot Museum Weesp, een jaarlijkse vriendenbijeenkomst, informatieve nieuwsbrieven, 10 procent korting op aankopen in de museumshop, exclusieve uitnodigingen bij de opening van een nieuwe tentoonstelling en vijf euro korting op een ticket voor de stadhuisconcerten. Er gelden eigen voordelen voor sponsoren.

Meer informatie is te vinden op de www.vriendenmuseumweesp.nl.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant