Astori Amsterdam brengt mensen dichter bij Tango
Astori Amsterdam brengt mensen dichter bij Tango Foto: Merlijn Doomernik

Concert ‘Verhalen uit Buenos Aires’

Cultureel

WEESP Tango in de City: Astori Amsterdam vertaalde met zorg en liefde de mooiste Argentijnse liederen en brengt in ‘Verhalen uit Buenos Aires’ de Argentijnse muziekcultuur tot leven. Deze vrijdag in theater City of Wesopa.

Voor de voorstelling ‘Verhalen uit Buenos Aires’ van Astori Amsterdam vertaalde zangeres Sterre Konijn, samen met Paula Patricio en Jan Boerstoel de allermooiste Argentijnse liederen naar het Nederlands. Het resultaat is een gepassioneerde voorstelling waarin de vaak ontroerende verhalen uit de Argentijnse muziekcultuur tot leven komen. Liederen van onder meer Astor Piazzolla, Mercedes Sosa en Carlos Gardel voorzien van beeldende Nederlandse teksten, worden afgewisseld met instrumentale klassiekers zoals ‘Adios Nonino’ en ‘Invierno Porteño’.

Astori Amsterdam is een nieuw kwartet, bestaande uit Vincent van Amsterdam (accordeon), Wiesje Nuiver (viool), James Oesi (contrabas) en Sterre Konijn (zang).

Met hun programma ‘Verhalen uit Buenos Aires’ wil dit jonge Amsterdamse ensemble het Nederlandse publiek dichter bij de tango brengen. De bevlogen muzikanten zijn ervan overtuigd dat het verhaal net zo aangrijpend is als de muziek en vertaalden met veel zorg de mooiste Argentijnse liederen naar het Nederlands. Zo wordt ‘Alfonsina y el mar’ van Mercedes Sosa ‘Alfonsina en de zee’ en vertelt ‘Ballade voor een dwaas’ het verhaal ‘Balada para un loco’ van Astor Piazzolla.

Astori Amsterdam ‘Verhalen uit Buenos Aires’ op vrijdag 23 september in de City of Wesopa, aanvang: 20.30

Info & tickets via wesopa.nl. Meer informatie op de website van het Astori.

 Klik hier voor de trailer.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je lidmaatschap.

Uit de krant

Voorproefje WeesperNieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief