Porselein met een hedendaags verhaal
Porselein met een hedendaags verhaal Weergave met toestemming van Claudine Arendt

Nieuwe expo-serie MADE IN WEESP

Cultureel

WEESP Museum Weesp en creatief werklandgoed het Domijn openen donderdag de eerste tentoonstelling van de expo-serie ‘Made in Weesp’: Sound and Shadows.

Het museum wil verder kijken dan het porselein en de cacao waarmee Weesp in voorbij eeuwen op de kaart is gezet. Daarom plaatsen Het Domijn en het museum vanaf nu ook de 21e-eeuwse Weesper makers met internationale allure op het podium in een nieuwe serie tentoonstellingen. Het spits wordt afgebeten door SOUND AND SHADOWS. De tentoonstelling is gemaakt door Claudine Arendt, Sven Gastauer en het Scripps Insititution of Oceanography (San Diego, USA) en toont serviesgoed van porselein, gevormd door echo’s van plankton.

Plankton, zo staat er op de flyer, is het begin van onze voedselketen. De laatste stap van deze keten is ons bord. Het Scripps Institution ontwikkelde een diepwaterrobot die plankton met sonar akoestisch in beeld brengt. Dit geluidsbeeld werd door kunstenaar Claudine Arendt vertaald naar vormen in porselein. Zo ontstond via innovatieve digitale technieken porselein met een hedendaags verhaal, in de stad waar het vroegste Hollandse porselein werd geboren.

De tentoonstelling is vanaf zaterdag 15 oktober te bezoeken. Zie voor informatie en openingstijden de website van het museum.


Weergave met toestemming van Claudine Arendt

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant