Het Dutch String Collective
Het Dutch String Collective Foto: PR

Zesdubbel plezier met het Dutch String Collective

Cultureel

WEESP - Beleef op 27 november een bijzondere muzikale zondagmiddag in de Van Houtenkerk met de Sinfonia Concertante van Mozart en de zesde symfonie van Beethoven uitgevoerd door zes strijkers. Violiste en ensemble-leider Marieke de Bruijn zal tijdens deze middag toelichting geven bij de gespeelde muziek. Zo wordt het publiek deelgenoot van het avontuur bij deze prachtige klassieke werken. 

Verder in dit concert hoort u muziek van Borodin, Gluck en eigen werk geschreven door leden van het ensemble zelf. Het Amsterdamse Dutch String Collective, een strijkersensemble met wisselende samenstelling, is bezig een belangrijke plek te veroveren op de Nederlandse concertpodia. Voor dit ensemble bestaan er geen heilige huisjes. Plezier in samenspel en overtuigende interpretaties staan voorop. De musici in het ensemble staan midden in het bruisende muziekleven van Nederland als solist, in kamermuziek, als studiomusicus en als orkestmusicus. .   

Het DSC is actief op verschillende vlakken, maakt bijna wekelijks studio-opnames voor filmmuziek en series en werkt mee aan audioproducties van artiesten. Zij werken daarin samen met componisten, producenten en studio’s. Zij gaan op lange tournees met verschillende artiesten, waaronder popartiesten, rockbands, cabaratiers, acteurs. Zij geven kamermuziekconcerten, zijn werkzaam op het gebied van muziektheater, nieuwe muziek, samenwerking met andere disciplines. Ook werken de musici aan eigen composities, teksten en concepten.  

Van Houtenkerk Weesp, zondag 27 november Tickets van € 24,50 tot € 39,50 zijn verkrijgbaar op www.dutchstringcollective.com. Ben je student, jongere of blut dan kun je dit concert bijwonen voor € 5,-.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant