Afbeelding
Foto: Nora Schenk

Beiaardier geeft voorproefje Nieuwjaarsconcert Chamber Music Weesp

Cultureel

WEESP Vooruitblikkend op het nieuwjaarsconcert van het Weesp Chamber Music Festival, speelt beiaardier Bauke Reitsma dinsdag tijdens de marktbespeling muziekstukken van Schubert op het carillon van de Grote Kerk. 

Het Weesp Chamber Music Festival viert dit jaar een jubileumjaar. Stichting Chamber Music Weesp opent daarom op 28 januari met een nieuwjaarsconcert, geheel in het teken van de componist Schubert.

Als voorproefje op het nieuwjaarsconcert speelt beiaardier Bauke Reitsma op dinsdag 24 januari tussen 11.00 uur en 12.00 uur muziekstukken van Schubert, speciaal aangepast voor de beiaard. Zo klinken de Deutsche Messe D872, drie ‘Moments Musicaux’ uit op. 94 en het eerste Strijkkwartet D18. Daarbij speelt hij ook het lied Die Forelle, verwijzend naar het Pianokwintet waarmee het nieuwjaarsconcert afsluit.

Op het Nieuwsjaarsconcert wordt de muziek uitgevoerd door Floor Le Coultre (viool), Simone van der Giessen (altviool), Pieter de Koe (cello), Ivana Alkovic (piano) en Maarten den Hengst (piano) en Jordi Carrasco Hjelm (contrabas).

Nieuwjaarsconcert:
28 januari 2023 om 20:00 in de Van Houtenkerk Weesp
Kaarten à € 20,- via chambermusicweesp.nl of bij Care+Beauty, Nieuwstad 60 Weesp (alleen contant)
Vrienden € 17,50 en jongeren tot 21 jaar € 5,-

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je lidmaatschap.

Uit de krant