Met belangstelling kijken naar porselein in het museum
Met belangstelling kijken naar porselein in het museum

Nog dit jaar beslissing museum

Cultureel

WEESP - Nog dit jaar wordt er een beslissing genomen over de toekomst van het Gemeentemuseum. Moet het museum dicht, of wordt er juist flink geïnvesteerd? Uit een rapport blijkt dat er in juni nog problemen waren.

Vorige week is de gemeenteraad geïnformeerd over de stand van zaken in het museum. In mei is het Regionaal Historisch Centrum Vecht en Venen aan de slag gegaan om een toekomstvisie voor het museum op te stellen. Wat zij aantroffen hebben zij beschreven in een rapport. Een pittig rapport. 

In het rapport staat onder meer dat de vrijwilligers jarenlang te veel vrijheid hebben gehad. Er was de afgelopen jaren geen urgentie om te vernieuwen. De vrijwilligers bepaalden het beleid; aansturing vanuit de gemeente was er niet. Ook zijn er problemen met de registratie van de collectie. De administratie is op zichzelf museaal te noemen. Het is onduidelijk welke stukken zijn uitgeleend en geleend. Als laatste wordt de vloer aangeveegd met de opslag van de collectie op het stadhuis zelf. Er wordt gewaarschuwd voor de brandveiligheid.

Ondertussen zijn al veel van de problemen aangepakt onder leiding van kwartiermaker Theo Meereboer. Een deel van de vrijwilligers is als gevolg van de veranderingen opgestapt. Het museum is met een inhaalslag bezig. Voor het einde van het jaar moet er een beslissing worden genomen over de toekomst door de gemeenteraad. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant