De prijs is voor de Stichting Nationale Herdenkingen Weesp
De prijs is voor de Stichting Nationale Herdenkingen Weesp
Foto's

'Zij weten Weesp op een bijzondere manier te binden'

Cultureel

WEESP - De Stichting Nationale Herdenkingen Weesp heeft vrijdagavond op het stadhuis de Weesper Domijn Cultuurprijs in ontvangst genomen. De stichting heeft de prijs gekregen voor de jaarlijkse oorlogsherdenking op de Ossenmarkt.

Met het organiseren van de herdenking, en de manier waarop de stichting dat doet, weten zij Weesp te binden op 4 mei, zo sprak Koos Kappert lovend namens de stichting Weesper Kunst en Kultuur. De prijs is volgens de jury niet meer dan verdiend. 

De Eervolle Vermelding is uitgereikt aan musicus Christiaan de Jong. Die maakte meteen van de gelegenheid gebruik om de circa 100 aanwezigen kennis te laten maken met zijn muziek.Burgemeester Van Bochove en Christiaan de Jong.


Daarna een kort muzikaal intermezzo.

Fotograaf Eric Hage kreeg de Aanmoedigingsprijs voor haar werk en exposities in de synagoge.Eric Hage krijgt Aanmoedigingsprijs.

Sponsor
Het is dit jaar voor het laatste dat coöperatie Het Domijn de naam verbindt aan de prijs. Burgemeester Bas Jan van Bochove ruimde in zijn speech aan de prijswinnaars dan ook extra tijd in om Weesper bedrijven op te roepen de prijs te sponsoren en te behouden voor volgende jaren. 


Druk in de Burgerzaal van het stadhuis. 

Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
Het laatste jaar van Weesp in cijfers Aantal inwoners van Weesp: 0. En andere opvallende cijfers Algemeen 18 aug, 14:53
Logo
Afbeelding
Help jij een zaterdag mee? Appelplukkers gezocht; ‘Alle voedselbanken in Nederland gaan hiervan profiteren’ Natuur en Milieu 18 aug, 12:45
Afbeelding
Minder kramen op de S&B braderie Algemeen 18 aug, 12:00
Logo
Afbeelding
In Weesp was het dit jaar nog niet raak Zakkenrollers weer actief op festivals en in de winkelstraten Algemeen 18 aug, 10:00
Afbeelding
Masterclass plus twee concerten voor 5 euro Nu ook met Stadspas (Groene Stip) voor maar €5,- naar twee concerten en een masterclass in de Van Houtenkerk Algemeen 18 aug, 08:42
Logo
Afbeelding
Swim to Fight Cancer Muiden ‘Kanker voelt machteloos, nu kunnen we toch iets doen’ Algemeen 17 aug, 14:30
Afbeelding
Vrijwilligers gezocht voor Weesper sportverenigingen Algemeen 17 aug, 11:32
Afbeelding
Waterweekend Muiderslot Algemeen 17 aug, 10:30
Voorproefje WeesperNieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief