Afbeelding

Politiek wil met Weespers praten over museum

Cultureel

WEESP - De gemeenteraad roept Weespers op om woensdag met de raadsleden in gesprek te gaan over de toekomst van het Gemeentemuseum. Voor het eerst wordt er een Politiek Plein gehouden.

Het Politieke Plein is woensdag om 20.00 uur op het stadhuis.

Politiek Plein
Het Plein is een nieuw initiatief van de gemeenteraad om te discussiëren met Weespers en dient ter voorbereiding van de raadscommissie een week later. Tijdens het politieke plein is er een korte presentatie van het raadsvoorstel waarna er ruim de tijd is voor vragen en meningsuitwisseling. Weespers worden van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn en mee te praten. 

Gemeentemuseum
Begin volgende maand hakt de gemeenteraad een knoop door over het toekomst van het museum. Er zijn vier opties: het museum wordt gesloten, het museum wordt gesloten maar er wordt een digitaal museum ingericht, het museum wordt uitgebreid en verzelfstandigd óf het museum blijft behouden en wordt gemoderniseerd.

Uitslag
De meningen van Weespers die worden gegeven worden meegenomen naar de eerste bespreking over het Gemeentemuseum, woensdag 28 januari in de raadscommissie. Begin februari komt de kwestie in de gemeenteraad die dan een definitieve beslissing neemt.

Aanmelden
Weespers hoeven zich niet aan te melden voor het Politiek Plein. Inlopen kan vanaf 20.00 uur. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant