Vreneli Stadelmaier en Xandra Wentink promoten evenement Tafel van Weesp
Vreneli Stadelmaier en Xandra Wentink promoten evenement Tafel van Weesp

Lachen en kiezen op Internationale Vrouwendag met Tafel van Weesp

Cultureel

WEESP - Vrouwennetwerk Tafel van Weesp viert Internationale Vrouwendag met spreekster Lisette Thooft en een vrouwenkieswijzer op 8 maart in theater City of Wesopa. Het netwerk belooft dat er die avond veel te lachen valt en dat vrouwen na afloop weten op welke partij ze gaan stemmen. Tenminste als het om vrouwenemancipatie gaat.

Het is de vierde keer dat Tafel van Weesp Internationale Vrouwendag viert met een speciaal evenement op 8 maart. Met de landelijke verkiezingen op 15 maart in zicht lag de keuze voor een vrouwenkieswijzer voor de hand. Voorzitter Vreneli Stadelmaier licht toe: "We geven lokale politica van de grote landelijke partijen - PvdA, VVD, Groen Links, CDA en D66 - de gelegenheid om in drie minuten te vertellen wat hun partijen voor vrouwen doet en hoe vrouwen een plek hebben in hun partij. Daarnaast hebben we ook vrouwelijke partijleden van de PvdD, SP en PVV uitgenodigd. Zij zitten niet in de Weesper gemeenteraad, dus die hebben we van buitenaf moeten halen. Van PvdD weten we dat Leonie Vestering komt, van de SP en PVV weten we het nog niet."

Lisette Thooft
Voor het evenwicht en de knipoog staat Lisette Thooft op het programma van het vrouwenevenement. De huisfilosofe van het spirituele maandblad 'Happinez', schrijfster en spreekster houdt een presentatie over het verschil tussen mannen en vrouwen op haar eigen luchtige wijze. "Dat wordt hilarisch', belooft Stadelmaier. "want als het over vrouwenemancipatie gaat is een beetje zelfspot heel verfrissend." 

Woensdag 8 maart om 19.30 uur in de City of Wesopa. Tickets à € 10,-  zijn verkrijgbaar via www. wesopa.nl of aan de kassa.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant