Op de open dag presenteerde Theaterpand Weesp het jaarprogramma.
Op de open dag presenteerde Theaterpand Weesp het jaarprogramma.

Theaterpand wil groter, desnoods buiten Weesp

Cultureel

WEESP - Dat Daniëlle Meyer en Sara Kroos op zoek zijn naar een groter theaterpand is geen geheim. Maar inmiddels begint de ambitie bittere noodzaak te worden. Met opnieuw uitbreiding van het aantal klassen wordt de theaterschool nu echt te klein. Daarbij zijn er nieuwe plannen: een escaperoom!

"Op het industrieterrein van Weesp staat het een en ander leeg", zegt Daniëlle Meyer. "Daar zien wij wel mogelijkheden. Daarover voeren we nu gesprekken met de makelaar. Ook is er contact met de gemeente Weesp om te kijken of een theater(school) wel kan en mag op het industrieterrein.

Zone 1380, de theaterschool van Theaterpand Weesp, heeft sinds de start in 2012 een gevestigde naam opgebouwd. Het aanbod in opleidingen en theatergroepen is uitgebreid, waardoor het steeds lastiger wordt om alles in te roosteren. Daarbij wordt het pand ook gebruikt als theater. Sara Kroos staat er met kleinere voorstellingen, maar ook steeds meer klinkende namen weten de weg naar Weesp te vinden. Vanwege het jubileumjaar is er komend seizoen een extra mooie programmering met onder meer Paul de Leeuw en Jörgen Raymann. Daar kunnen dan slechts 60 tot 65 mensen komen kijken, want meer stoelen passen er niet in.

Uit zijn jasje
Kortom, Theaterpand Weesp groeit uit zijn jasje. Bovendien hebben Daniëlle en Sara een nieuw plan. Sinds Daniëlle voor het eerst een escaperoom bezocht, is ze hooked. In een escaperoom word je opgesloten en moet je middels cryptische aanwijzingen, opdrachten en uitdagingen proberen te ontsnappen voor de tijd om is.

"Het zou gaaf zijn om zoiets in Weesp te realiseren. Ik zie ook kansen in combinatie met ons theater, dan wordt het nog meer een beleving." Wat als het spaak loopt met een groter pand in Weesp? "Dan moeten we buiten Weesp gaan kijken, want ruimtegebrek wordt nu echt een probleem. Hopelijk hoeft dat niet. Juist omdat Sara het hele land afreist, is het fijn om dit allemaal in Weesp te kunnen blijven doen."

Uit de krant

Uit de krant

Logo
Afbeelding
Straatnamen van Weesp: Chirurgijnsweg Chirurgijn: ‘dokter’ die zijn kennis uit de praktijk haalde Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Lees gratis WeesperNieuws Extra ter ere van de Dag van de Huis-aan-huiskrant Algemeen 1 jul, 08:00
Logo
Afbeelding
Bezoek burgemeester Halsema na explosie ‘Inwoners moeten weten dat we ons bekommeren om Weesp’ Algemeen 30 jun, 15:24
Afbeelding
Snelheidsadvies 20 km/uur voor fietsers Lange Muiderweg Algemeen 30 jun, 14:25
Logo
Afbeelding
Wildlife Rietluipaard gesignaleerd bij Uitermeer Natuur en Milieu 30 jun, 14:00
Afbeelding
De wolf op bezoek Column GNR 30 jun, 12:30
Logo
Afbeelding
Explosie Aart van der Leeuwstraat ‘Het is een aanslag van buitenaf’ Algemeen 30 jun, 12:20
Afbeelding
Explosie in woning op de Aart van der Leeuwstraat Algemeen 30 jun, 09:52
Voorproefje WeesperNieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief