Afbeelding

Volgende week: Weesp Bevrijd

Cultureel

WEESP - Ook dit jaar stopt de militaire legercolonne 't Gooi Bevrijd weer in Weesp. Rondom die stop wordt er dit jaar op zaterdag 6 mei groots uitgepakt. Een nieuw evenement: Weesp bevrijd.

Het konvooi passeert die zaterdag eerst Oversingel waar Harmonie De Adelaar de stoet muzikaal gaat begeleiden.

Veteranen
Naast de voertuigen brengt 't Gooi Bevrijd maar liefst 4 buitenlandse oorlogsveteranen in de leeftijd van 93 tot 102 jaar. Zij worden door Burgemeester Bochove toegesproken en gehuldigd.

Tijdens de voertuigenparade op de Herengracht is er livemuziek met liedjes uit de tijd van weleer. Zo zingt Natasha Harper nummers van Vera Lynn, haar vader Paul zingt nummers van George Formby en Steven Howell is de "Frank Sinatra" uit de jaren '40.

Horecaplein
Op de Vuurlinie speelt coverband 'Plan B' songs van de Andrews Sisters. Het konvooi vertrekt rond 14.00 uur maar dan gaat de Weesper horeca pas goed van start. Op het horecaplein voor de Laurentiuskerk voorzien zij bezoekers van een hapje en drankje. DJ-Rob verhoogt de gezelligheid met een variatie van oude en nieuwe muziek.

Twee leuke bands betreden gedurende de middag het podium. De Weesper coverband Twilight Hangout' speelt klassieke en moderne rocknummers zoals Melissa Etheridge. De 8-mans formatie 'Friends' heeft een swingend repertoire van soul tot pop en van disco tot Latin. Onder voorbehoud van bevestiging ontvangt Weesp als grande finale rond 18.15 uur de cast van Allo Allo.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je lidmaatschap.

Uit de krant

Voorproefje WeesperNieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief