Ook voor en na de ceremonie zijn er herdenkingsactiviteiten.
Ook voor en na de ceremonie zijn er herdenkingsactiviteiten.

Rouw, verzet en hoop in herdenkingsconcert

Cultureel

WEESP - Musici uit Weesp slaan de handen ineen voor een gevarieerd herdenkingsconcert waarin rouw, verzet en hoop samengaan. Met deze avond vol muziek wordt donderdag de herdenking in Weesp afgesloten. Voorafgaand aan de ceremonie op de Ossenmarkt is er ook een speciale voorstelling in de City.

18.00 uur
OZO? JOZO! door De City Speelt
Locatie: De City of Wesopa
Een grootse voorstelling over klein verzet i.s.m. Theater Na de Dam. Jongeren vragen ouderen of en hoe zij tijdens WOII in verzet kwamen. Ouderen vragen jongeren waartegen zij dat nu doen. Kaarten via info@wesopa.nl. Na afloop kan het publiek aansluiten bij de Stille Tocht.

19.15 uur
Stille Tocht
Locatie: Synagoge Nieuwstraat
Verzamelen vanaf 19.00 uur. Trommelaars van de Adelaar begeleiden de stoet naar het monument aan de Ossenmarkt.

19.25 uur
Herdenking
Locatie: Monument Ossenmarkt
Met onder meer muziek van het Weesper Gemengd Koor en de Adelaar, gedichten, een toespraak van de burgemeester, de taptoe, twee minuten stilte, het Wilhelmus, een kranslegging en een defilé.

20.25 uur
Koffie / thee
Locatie: Grote Kerk
Het programma wordt voortgezet in de Laurenskerk met eerst een kopje koffie of thee.

20.45 uur
'Herdenkingsconcert'
Locatie: Grote Kerk
Herdenkingsconcert samengesteld door componist Martijn Voorvelt in overleg met de deelnemende musici. Musici uit Weesp slaan de handen ineen voor een gevarieerd concert waarin rouw, verzet en hoop samengaan. Met composities die in het aangezicht van de dood zijn geschreven in concentratiekampen, liedjes die in de Tweede Wereldoorlog miljoenen op de been hielden, liedjes die dat nu nog steeds doen, delen uit Mozarts ontroerende 'Requiem' en twee wereldpremières van Weesper componisten. Aan het concert werken mee: Camerata Fectionata (koor), Hanneke Huibers (sopraan, piano), Marije Johnston (viool), Anne Koerselman (mezzosopraan, piano), Christiaan de Jong (gitaar), Theo Marks (cello), Laura Hölzenspies (piano) en vocal group Noon. De presentatie is in handen van Alexander Bauwens.

21.45 uur
Einde programma
Meer info op snhw.nl.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant