De kinderen van De City Speelt.
De kinderen van De City Speelt. Foto: Mascha Hendriks

De City Speelt: 'De leeuw in je buik'

Cultureel

WEESP - De City Speelt staat zaterdag 27 mei in de City of Wesopa met de kindervoorstelling 'De leeuw in je buik!'

Ben je weleens boos? Op iemand anders, of juist op jezelf? Moet je weleens lachen terwijl je eigenlijk verdrietig bent? Wil je misschien getroost worden? Zeven kinderen uit Weesp tussen de 7 tot 9 jaar oud kijken eens goed om zich heen. Naar hun ouders, hun broers en zusjes, de juffen en meesters, de kinderen op het plein, de mensen in de rij van de supermarkt. Ze kijken om zich heen en nemen je mee in hun wereld.
'De leeuw in je buik' is een theatervoorstelling voor iedereen vanaf 6 jaar. Over grote en kleine boosheid, over doen alsof en echter dan echt, over dieren en mensen, over tikken en verstoppen. Losjes geïnspireerd op de dierenverhalen van Toon Tellegen uit de bundel 'Zand erover'.

Internationale schakelklas
Het artistieke team van deze voorstelling is in handen van Isa van Dam. Zij werkt op verschillende plekken als (taal)theaterdocent. Zij geeft bijvoorbeeld les aan jongeren die nieuw in Nederland zijn - zoals de internationale schakelklas van de Jozefschool in Weesp - en maakt voorstellingen met kinderen en jongeren op diverse jeugdtheaterscholen. Haar werkwijze wordt gekenmerkt door een open houding ten aanzien van theater en spelen; in het nu, altijd in samenwerking met de spelers en in verhouding tot de wereld om ons heen. Ze wordt bijgestaan door regieassistent Johanna Biesewig.

Speeldag: zaterdag 27 mei 2017 | 14.00 en 16.00 uur. Kaarten à € 8,- zijn online te koop via www.wesopa.nl en bij de bibliotheek aan de Oudegracht.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je lidmaatschap.

Uit de krant