Plofhuis nummer 7, hier op een foto van vorig jaar, is geschikt gemaakt als minitheater. Zaterdag is de opening.
Plofhuis nummer 7, hier op een foto van vorig jaar, is geschikt gemaakt als minitheater. Zaterdag is de opening. Foto: Brian Elings

Minitheater in omgebouwde buskruitschuur bij Fort Uitermeer

Cultureel

WEESP Op het terrein van Fort Uitermeer opent zaterdag een nieuw theater. Het is gevestigd in een oude buskruitschuur.

Het heet Plofhuis7 en biedt plaats aan 75 bezoekers. Het kan gebruikt worden voor voorstellingen, concerten, lezingen, exposities en meer.

"Nadenkend over wat op dit terrein een toegevoegde waarde zou zijn voor de Weespers kwamen we al snel uit op cultuur. Zo kwam van het een het ander", vertelt Moniek Oude Elferink, cultuurcoördinator van de Stichting Uiteraard Uitermeer, deze week in het WeesperNieuws.

Proefjaar
Oude Elferink denkt niet dat Plofhuis7 een concurrent wordt voor de City of voor Theaterpand Weesp, maar aanvullend is. "Wij richten ons op andere dingen. Veel kleinschaliger, passend bij dit terrein en soms ook gewoon buiten. Want dat kan hier natuurlijk ook." 

Voor het komende jaar heeft ze al een programma samengesteld met elke maand minstens één activiteit. "Het is een proefjaar. We willen een beeld krijgen van het aanbod en wat hier goed past. Daarna gaan we wat gerichter programmeren." 

Lees het uitgebreide artikel in de digitale editie

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant