<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227972&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weespernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=138" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Activiteiten Open Monumentendag in Weesp

  Cultureel

WEESP Hieronder een overzicht van de activiteiten op Open Monumentendag in Weesp op zaterdag 9 september 2017 van 10.00 tot 16.00 uur (tenzij anders vermeld).

Helemaal onderaan een kaart waarop de locaties staan aangegeven.

Grote Kerk (Nieuwstraat)
- Open voor bezoek en rondleidingen. Om 10.00 uur luiden de klokken van de kerk, van 14.00 tot 15.00 uur concert op het Bätz-orgel door Lieuwe Visser.
- In de toren wordt het bijzondere en monumentale Hemony-carillon bespeeld. Dat is te volgen op een groot scherm in de kerk. Van 11.00 tot 13.00 uur: carillonconcert Mathieu Polak.
- Voor de Grote Kerk is het opstappunt van de gratis paardentaxi die van het ene naar het andere monument rijdt.
- Vanaf 10.00 uur worden er rondleidingen gegeven door Weesp. Start voor de Grote Kerk. Kosten € 3,50 p.p.

Stadhuis en Gemeentemuseum (Nieuwstraat)

Gratis bezichtiging van het stadhuis en openstelling van het museum. Uitleg over de bijzondere collectie Weesper porselein en expositie 'Uit de schaduw' over Afrikaanse bedienden bij Weesper burgers. Het stadhuis en het museum zijn ook op zondag 10 september geopend vanaf 13.00 uur.

Maarten Lutherkerk (Nieuwstad)
Deze voormalige kerk is een voorbeeld van hoe een monument een nieuwe bestemming kan krijgen (Dental Clinics). Open vanaf 12.00 uur.

Weesper Synagoge (Nieuwstraat)
Open van 12.00 tot 16.00 uur. De vaste expositie vertelt het leven en werk van de Joodse gezinnen die tot hun deportatie in de Tweede Wereldoorlog in Weesp hebben gewoond en gewerkt.

Van Houtenkerk (Oude Gracht)

Een foto-expositie in de kerk met de titel: 'Around the world | Head stories van Heleen de Graaf'. Zij heeft haar liefde en passie voor fotografie, mensen, culturen en tradities vertaald naar een expositie waarin prachtige foto's worden gecombineerd met unieke hoedjes en hoofdtooien, meegenomen tijdens haar reizen over de wereld. Ook op zondag open, beide dagen tot 17.00 uur.

Fort aan de Ossenmarkt
In het fort zijn onder andere de Historische Kring Weesp, de Historische Maatschap en de Kreatieve Groep Weesp gevestigd. Er is een foto-expositie samengesteld uit het beeldarchief van de Historische Kring Weesp van Weesper boeren, burgers én van buitenlui. De Historische Maatschap heeft materiaal over de Stelling van Amsterdam en de Oude en Nieuwe Hollandse Waterlinie waar het fort deel van uitmaakt. De Kreatieve Groep Weesp houdt haar jaarlijkse open dag.

Molen De Vriendschap (Utrechtseweg)
De molen maalt bij voldoende wind, is vrij te bezoeken en er worden rondleidingen gegeven. De molenwinkel is geopend. Er is een kleine expositie over de molen '40 jaar na restauratie' en er worden molenpannenkoeken gebakken. Rondom de molen is een kleine markt met producten van boeren en buitenlui. Voor de kinderen zijn er oud-Hollandse spelletjes en leuke molen-doe-boekjes en kleurplaten.

De Roeivereniging (Utrechtseweg)
Het voormalige zwembad (in de Vecht) is te bezichtigen. In het gebouw is een tentoonstelling ingericht met foto's van het voormalige zwembad en de ontwikkelingen van het gebouw tot heden.

Molen 't Haantje (Stammerdijk)

Geopend voor publiek, de molenaar geeft uitleg. Een blik in het bovenhuis, klimmen op de wieken en genieten van het prachtige uitzicht vanaf de molen behoren tot de mogelijkheden. De bezoekers worden uitgenodigd om te genieten van een kopje koffie met zelfgebakken cake en broodjes gezond. Voor de kinderen liggen hoepels en andere oud-Hollandse spelletjes klaar. Inleveren van oude telefoons en printercartridges is die dag mogelijk, waarbij de opbrengst wordt gebruikt voor het onderhoud van de molen.

De Theetuin (Ossenmarkt)
Open tot 18.00 uur, ook op zondag. Er worden eenakters van Tsjechov opgevoerd. Voor informatie over de voorstellingen en kaarten kijk bij www.jorihermsen.nl.

Fort Uitermeer (einde 's-Gravelandseweg)
Gratis te bezoeken van 11.00 tot 17.00 uur. Met poppenfestival en straattheater verspreid over het gehele terrein, een kleine ambachtelijke markt en een fototentoonstelling over de Nieuwe Hollandse Waterlinie en de Stelling van Amsterdam. Op zaterdag de officiële opening van minitheater Plofhuis7.

De Vuurlinie-boot (Hoogstraat)
Er zijn gratis rondvaarten op de Welkom-in-Weesp-boot de Vuurlinie.

Op de kaart: 

(je kunt in- en uitzoomen om alles goed te zien)
reageer als eerste

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227972&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weespernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=138" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Elke woensdag het WeesperNieuws per e-mail
Meer berichten
 

WeesperNieuws nieuwsbrief

Elke woensdag het WeesperNieuws per e-mail
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227974&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weespernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=138" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>