Afbeelding
Foto: André Verheul

Cultuurprijs uitgereikt aan Theaterpand Weesp/Zone 1380

Cultureel

WEESP - Ze hebben er even op moeten wachten, maar ze hebben hem nu echt: Theaterpand Weesp en Zone 1380 hebben vrijdag op het stadhuis de Weesper Cultuurprijs gekregen. 

Dat de Cultuurprijs dit jaar naar het Theaterpand Weesp en Zone 1380 gaan werd eind vorige maand al bekendgemaakt. Theaterpand Weesp en Zone 1380 zijn de eerste winnaars van de Weesper Cultuurprijs 'nieuwe stijl'. De prijs wordt sinds dit jaar uitgereikt door de gemeente. De winnaar wordt mede gekozen aan de hand van stemmen van Weespers.  

Theaterpand Weesp en Zone 1380 krijgen de prijs voor al hun culturele werk voor Weesp. Het Theaterpand Weesp vormt al enkele jaren een grote aanvulling op het lokale cultuuraanbod. Wat kleinschalig begon aan de Herengracht is ondertussen uitgegroeid tot een groter theater aan de Flevolaan, waar naast aanstormend talent ook bekende namen op de planken staan.

En er wordt gewerkt met lokaal talent: Zone 1380 geeft uiteenlopende theaterlessen aan vooral jonge Weespers. Van deze twee talenten traden er twee op tijdens de uitreiking van de Cultuurprijs. Anne van Doesburg bracht een monoloog, Luuk Ransijn bracht een van de nummers uit zijn zelfgeschreven cabaretprogramma. De twee konden rekenen op veel applaus. 



Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant