Ad van Gemert was namens de WSP jarenlang raadslid.
Ad van Gemert was namens de WSP jarenlang raadslid. Foto: WeesperNieuws

Voormalig raadslid en super vrijwilliger Ad van Gemert overleden

Familieberichten

WEESP – Gistermiddag is Ad van Gemert op 80-jarige leeftijd overleden. Hij was onder meer 10 jaar raadslid namens de Weesper Stadspartij (WSP).

Ad van Gemert was een sociaal bewogen persoon die naast zijn eigen aannemingsbedrijf en vakdocent tevens ‘bouwpastoor’ van de toenmalige LTS aan de Prinses Irenelaan (het huidig Casparus College) meerdere vrijwilligerstaken had. Hij verzorgde onder meer bij de Kreatieve Groep Weesp (KGW) een cursus op zijn vakgebied en hij was hier ook voorzitter. Verder was hij actief voor Stichting De Wijk en hij zat in het kerkbestuur van de katholieke kerk. Tevens was hij voorman van de WSP, waarvoor hij 10 jaar lang in de gemeenteraad zat. Voor zijn verdiensten in de samenleving werd Ad van Gemert in april 2016 benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. 

Vorig jaar op Eerste Kerstdag kreeg Ad, die de laatste jaren vooral in dienst stelde van zijn zieke vrouw Magda, een beroerte die hij niet meer goed te boven is gekomen. Langzaamaan vond hij het mooi geweest. Ad wilde wel nog perse het 60-jarig huwelijksfeest met zijn geliefde vrouw vieren. Dat vond afgelopen zondag plaats, waarna hij op 27 september in het bijzijn van zijn gezin afscheid heeft genomen van het leven.

De uitvaartplechtigheid vindt woensdag 4 oktober plaats.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant