Afbeelding
Advertentie

Verken de Franse Pyreneeën op je mountainbike

Ingezonden

In de Franse Pyreneeën heb je prachtige uitgestippelde mountainbikeroutes. Als je een mountainbikefan bent, kom je hier aan je trekken. Er zijn veel routes. Of je nu een beginnende of (ver)gevorderde mountainbiker bent, er is voor ieder niveau een passende route. Wil jij gaan mountainbiken in de Franse Pyreneeën? Dan is een goede voorbereiding natuurlijk het halve werk. Waar moet je allemaal aan denken als je gaat mountainbiken?

Accommodatie voor de groep
Als je gaat mountainbiken in de Franse Pyreneeën is het raadzaam om nu alvast je accommodatie te boeken. Door vroegtijdig te reserveren profiteer je vaak van vroegboekkorting en heb je bovendien voldoende keuze in accommodaties. Zeker als je met een groep gaat fietsen, is het leuk om te verblijven in een gezamenlijk onderkomen. Daarom is een vakantiepark in Frankrijk een goed idee. Een eigen vakantiehuis voorziet je in alle comfort en gemak. Daarnaast vind je op het park genoeg faciliteiten. Vakantiepark L'Espinet, gelegen aan de voet van de Pyreneeën, is een park waar mountainbikes worden verhuurd voor het geval je nog geen eigen fiets hebt. Op dit park staan huizen voor vier of zes personen. Een ander voordeel is dat er genoeg plek is om je fiets te stallen.

Fietsroutes
Je kunt direct vanaf je vakantiehuis op de fiets stappen of eerst een stuk rijden met de auto om vanaf een bepaald startpunt te vertrekken. Het is fijn om een paar fietsroutes bij de hand te hebben. Routes kun je opvragen bij het toeristenbureau maar ook de beheerder van het vakantiepark kent de omgeving op zijn duimpje. Hij heeft een paar gevarieerde routes voor beginners, voor gevorderden en voor ervaren mountainbikers. Er zijn korte routes van een halve dag en langere routes van meerdere dagen.

Goed voorbereid op weg
Fietsen in de bergen brengt je op plekken ver van de bewoonde wereld. Neem in ieder geval reparatiemiddelen zoals een bandenplakset mee voor als je met pech komt te staan.

Zorg ook voor beschermende fietskleding. Een helm is uiteraard een must maar ook handschoenen en een fietsbroek met een zeemleren kruis zijn onmisbaar. Smeer je ook goed in met een zonnebrand met een hoge factor. En zorg voor voldoende water en graanrepen voor de nodige energie.

Vlak voor je gaat
Het is belangrijk dat je vlak voor je vakantie je mountainbike laat nakijken. Een extra onderhoudsbeurt kan helemaal geen kwaad. Voor het vervoeren van je mountainbike bestaan speciale mtb-fietsendragers. Je hebt hierbij de keuze uit een dakdrager of fietsendrager op de trekhaak.

Bij terugkomst
Kom je terug van een dagje fietsen? Dan kun je wel wat ontspanning gebruiken. Dit kan natuurlijk op een terras in gezellig Frans dorpje maar ook in de tuin bij je vakantiehuis. Hier heb je ook de mogelijkheid om je fiets te schoon te maken. Maak je mountainbike met regelmaat schoon omdat onder andere modder en zand ervoor zorgen dat onderdelen van je fiets kunnen worden aangetast. Ga je voor een rustdag? Dan zijn er ook ontspanningsmogelijkheden op het park. Verwen je spieren in de sauna of neem een massage  in het wellnesscentrum op het vakantiepark. Waar wacht je dus nog op? Reserveer een vakantiehuis en dan kan je warming-up alvast beginnen.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant