<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227972&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weespernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=138" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Wat er nog over is van restaurant Uit & Meer bij Fort Uitermeer wordt vandaag weggehaald.
Wat er nog over is van restaurant Uit & Meer bij Fort Uitermeer wordt vandaag weggehaald. (Foto: Sjoerd Stoop)

Schouders zetten onder herbouw restaurant Uit & Meer

  Mensen

WEESP - Als alles loopt zoals het moet lopen worden vandaag (woensdag) nog de resten van het afgebrande restaurant Uit & Meer weggehaald en dan moet morgen alleen de lege kavel nog doen terugdenken wat eens een goedbezocht restaurant was. Tot zover de treurnis. Achter de schermen worden ondertussen de schouders gezet onder de herbouw van het restaurant.

Aan de verwoestende brand van twee weken geleden wordt nog amper gedacht. "Het was wel een klap voor ons allemaal, maar we waren het twee dagen later al vergeten. We denken nu vooral aan de toekomst", zegt restauranthouder Marius Heslenfeld. "Wel moet gezegd dat we na afloop ontzettend veel steun hebben gehad. Heel veel mensen hebben ons de dagen na de brand een hart onder de riem gestoken, van vaste klanten tot andere belangstellenden. Dat heeft ons een heel goed gevoel gegeven en ook de kracht om weer de schouders onder de wederopbouw te zetten."

De wederopbouw moet wat het echtpaar Heslenfeld en de mannen van de stichting Uiteraard Uitermeer betreft snel gaan. "Vandaag moet het terrein vrijgegeven worden door de verzekering. Dat betekent dat we aan de slag kunnen en als eerste alle resten van de brand weg kunnen halen. Dat scheelt al een hoop", zegt Lieuwe Veerman van Uiteraard Uitermeer. "We hebben al gesproken met de bouwer over de herbouw. Er worden al bouwplannen gemaakt. En daarnaast moeten we vanzelfsprekend nog alle benodigde vergunningen aanvragen. We hebben de hoop dat het allemaal snel gaat, maar het wordt voor een groot deel ook afwachten. Als alles volgens plan verloopt zou het gebouw er rond oktober of november kunnen staan. Dan zou het restaurant voor de kerstdagen weer open zijn."

'Noodkeet'
Voor het zover is, hoopt Restaurant Uit & Meer de zomer door te kunnen komen met een noodvoorziening. "We hebben het plan om een keet neer te zetten met een terrasje, zodat we toch wat kunnen. Er wordt nu overlegd of dat kan. Dat hangt onder meer af van de verzekering, maar het is in elk geval een optie."

7 reacties

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227972&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weespernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=138" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227974&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weespernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=138" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

© Copyright Enter Media. Het is niet toegestaan teksten, foto’s of enig onderdeel van deze website over te nemen of te verspreiden zonder uitdrukkelijke toestemming van de uitgever. Gemaakt met behulp van pubble.

Privacy-statement.