Burgemeester Van Bochove (m) op bezoek bij meneer en mevrouw Herremans-Baars.
Burgemeester Van Bochove (m) op bezoek bij meneer en mevrouw Herremans-Baars. Foto: Marieke van Veen

De seinhuiswachter zag steeds een mooi meisje lopen

Mensen

WEESP Tijdens zijn werk als seinhuiswachter op station Weesp zag meneer Herremans steeds een mooi meisje lopen. Op een dag vond hij langs het spoor een document dat hij besloot af te leveren bij de geadresseerde, de familie Baars aan de Herensingel. Het bleek het ouderlijk huis van dat mooie meisje te zijn.

Haar vader deed open en liet thee zetten voor de eerlijke vinder. Hij had al snel in de gaten dat de jongeman en zijn dochter bovenmatige interesse in elkaar hadden en gaf hen toestemming om naar de bioscoop te gaan, maar... "dan moest zijn dochter wel weer voor 22.30 uur terug zijn en geen minuut later".

Het afspraakje leidde uiteindelijk tot een katholiek huwelijk en drie kinderen. Het gezin woonde in 'een van die hoge huizen' aan de Herensingel, zonder tuin of balkon. Sinds 18 jaar wonen ze in de Simon Vestdijkstraat. Meneer en mevrouw Herremans hebben zich allebei tot hoge leeftijd ingezet voor de Laurentiusparochie - toen nog in de katholieke kerk aan de Herengracht. Meneer onderhield pastorietuin en met de opbrengst van de moestuin kookte mevrouw voor de pastores. 

Het diamanten huwelijksfeest zou plaatsvinden in Uit & Meer maar het paviljoen brandde vorige maand af, dus moest het paar uitwijken. Dat is goed gekomen, want ze hadden zondag een heerlijke dag met familie en vrienden in Het Boothuys in Nederhorst den Berg.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant