Afbeelding
Foto: Marieke van Veen

Joe Jackson beloofde Waldy Samson gouden bergen

Mensen

WEESP - Vorige week overleed Joe Jackson op 89-jarige leeftijd in een ziekenhuisbed in Los Angeles. Het hoofd van de beroemde Jacksonfamilie leed al geruime tijd aan kanker. Kort na de bekendmaking van zijn dood postte muziekproducer Waldy Samson uit Weesp op zijn Facebookpagina een bijzondere foto, waaruit bleek dat hij de artiestenmanager op zijn minst één maal moet hebben ontmoet.

Tekst gaat verder onder de foto.

De Weesper legt uit hoe het zit. "Ik maakte deel uit van Team 3, waarmee we later een wereldhit zouden scoren met 'Follow the Leader' van The Soca Boys. We hadden een studio in Weesp, waar ook veel buitenlandse artiesten werk kwamen opnemen, zoals Samantha Fox. In dit geval waren we in de arm genomen door Raffles van Exel, die zich toen Raffles Dawson noemde. Hij was een Nederlander die zich in de Amerikaanse artiestenwereld begaf. Later raakte hij nogal in opspraak als dubieuze huisvriend van Whitney Houston en Michael Jackson, maar dat terzijde. Raffles kwam een single opnemen met een zangeresje, Mandy Lee heette ze volgens mij, en hij had ook zijn goede vriend Joe Jackson meegenomen."

Maar was het alleen handje schudden of heeft Waldy Samson de 'grote' Joe Jackson ook gesproken? "Oh man, zoals alle buitenlandse artiesten en managers wilde ook dit gezelschap Amsterdam ervaren. En dan was ik altijd de klos. We zijn de stad in gegaan, waar ik ze heb laten kennismaken met wat highlights en het nachtleven. Amerikanen hebben sowieso vaak nogal praatjes, en in de muziekwereld al helemaal. Joe Jackson beloofde Team 3 gouden bergen. Hij zou ons rijkdom bezorgen, we zouden wereldberoemd worden, samen zouden we het helemaal gaan maken, alles... Maar toen hij vertrok, waren we meteen weer uit zijn beeld. Nee, dat vond ik niet erg. Ik was die valse beloftes inmiddels wel gewend en had bovendien mijn handen vol aan andere projecten."

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant