Caroline en Oscar begin juli tijdens een wedstrijd in Ommen.
Caroline en Oscar begin juli tijdens een wedstrijd in Ommen.

Caroline en Oscar naar het WK Para-Agility

Mensen

WEESP - Ze zijn nog geen tien maanden samen, toch durft Caroline Vink het aan om met haar nieuwe hulphond Oscar mee te doen aan het WK Para-Agility. In het weekend van het Sluis-en-Bruggenfeest zijn ze voor dit toernooi in Engeland, het geboorteland van Oscar.

Het gaat goed met de 3,5-jarige Welsh springer spaniël. "Het is een lieve, leergierige en heel blije hond", vertelt Caroline. "Oscar pikte de belangrijkste dingen vrij snel op. Er zijn nog wel dingen die hij wat lastig vindt, maar die komen dan later wel. Het hoeft ook niet allemaal in één keer, hij moet zich op zijn eigen tempo kunnen blijven ontwikkelen."

Helpen gaat goed
Oscar kan zijn baasje - Caroline heeft multiple sclerose en zit in een rolstoel - inmiddels al heel aardig helpen. Hij is getraind door hondenschool De Click en Caroline zelf. Oscar opent en sluit deuren, hij helpt bij het aan- en uitkleden, zet kopjes thee en - dit is misschien nog wel het knapste - hij pelt bananen zonder er zelf een hap van te nemen terwijl hij er dol op is.

En nu naar het WK
Omdat Caroline het belangrijk vindt dat Oscar meer is dan een hulphond, zorgt ze ervoor dat hij in zijn 'vrije tijd' ook andere dingen kan doen, zoals ravotten, zwemmen en op vogels jagen. Een geluk voor hen beiden is dat ze allebei veel plezier beleven aan Para-Agility, een behendigheidssport waarbij baasjes hun honden door een parcours met sprongen, tunnels en andere obstakels moeten leiden. In Carolines leven is sport altijd belangrijk geweest. Ook na de diagnose bleef ze zoeken naar vormen van sport die nog wél mogelijk waren.

Met de in 2017 overleden hulphond Viktor deed ze ook mee aan wedstrijden en demonstraties.

Lees verder in de digitale editie

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant