Guus Kroon met de propeller voor het monument.
Guus Kroon met de propeller voor het monument. Foto: Astrid Maas
portretten met passie

Muider wil monument gecrashte Halifax bommenwerper

Mensen

MUIDEN - Guus Kroon is een bekende 'Muier' en daar is hij trots op. "Ik ben hier geboren en getogen en voel me verbonden met Muiden en weet ook veel van de geschiedenis van het dorpje." Guus Kroon is het levende archief van Muiden

"Ik heb hier veel wortels. Ben hier opgegroeid, heb hier op school gezeten en ben lid geweest van verschillende verenigingen. Ik ken veel mensen en veel mensen kennen mij. Ook heb ik veel dingen gedaan in, met en voor Muiden."

Gids
Kroon (62) werkt als gids in het Muiderslot, daarvoor was hij 37 jaar leerkracht in het basisonderwijs. "Zo'n 26 jaar op een basisschool in Diemen, maar ook ingevallen op scholen in Hilversum, Bussum, Naarden en Weesp.

Nadat ik gestopt ben in Diemen, heb ik nog anderhalf jaar lesgegeven op de Jozefschool in Muiden. En nu ben ik dus gids. Ik doe rondleidingen en dat vind ik geweldig, omdat ik altijd zeer geïnteresseerd ben geweest in geschiedenis en dan vooral van die van Muiden, en van het Muiderslot in het bijzonder.

Kasteel
Je ziet dat bezoekers graag veel willen weten over het kasteel en er komen ook regelmatig buitenlandse bezoekers vanuit Amsterdam naar het 'Amsterdam Castle'."

Lees verder in de digitale editie

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant