Afbeelding
Foto: Brian Elings

Cees van Vliet Weesper van het Jaar

Mensen

WEESP - "Het was voor Weesp een ongelofelijk belangrijk moment. Weespers waren verbonden met dat moment. De terugkeer van de torenspits werd door de mensen gezien als de terugkeer naar iets eigens van Weesp."

Woorden van burgemeester Bas Jan van Bochove in de dagen na de spectaculaire hijsklus aan de Herengracht. Maanden was gewerkt aan een gloednieuwe torenspits. Op 8 november, precies twee jaar na de torenbrand, was de kerktoren en daarmee het stadsbeeld weer compleet. Voor de redactie van het WeesperNieuws was het dan ook niet moeilijk om de Weesper van het Jaar 2018 te kiezen: Cees van Vliet, die als eigenaar van de Laurentiuskerk de toren liet herstellen.

Trots op Weesp
Het herstel van de Laurentiustoren is meer dan een bouwkundig hoogstandje; het is een symbool van doorzettingsvermogen na grote tegenslag. Het is ook veel meer dan een zakelijke investering, het is vooral een investering in Weesp. Dat we het groene 'baken van Weesp' weer kunnen aanschouwen, in het echt en op de 8e november op alle journaals, maakt menig Weesper nog trotser op z'n stadje.

Cees van Vliet kreeg de bijbehorende plaquette vlak voor de kerstdagen. "Hier had ik echt niet op gerekend, ik krijg er kippenvel van."

Interview + rondleiding
Klik hier voor een uitgebreid interview  met Cees van Vliet op WeesperNieuws Extra plus een video van hoe de kerk er nu van binnen uitziet. Toegankelijk iedereen die abonnee is of een gratis proefabonnement afsluit met de cadeaukaart die de bezorger heeft gebracht. 

Uit de krant

Uit de krant

Logo
Afbeelding
"Dit is een zorgprobleem, geen veiligheidsissue" Overlast door verwarde personen groeit al jaren achtereen Algemeen 28 sep, 14:00
Logo
Afbeelding
Nieuwkomersklas Kors Breijerschool Bijzondere klas maakt van kinderen uit alle windstreken gewone leerlingen Algemeen 28 sep, 13:17
Afbeelding
Weesp kan meedoen aan Amsterdamse Pubquiz Algemeen 28 sep, 10:53
Afbeelding
Bingo Versa Welzijn voortaan in kantine FC Weesp Buurt & wijk 28 sep, 08:00
Logo
Afbeelding
Charelle en Floor finishen Tour for Life Zadelpijn, 1,1 miljoen euro en een huwelijksaanzoek Sport 27 sep, 16:00
Afbeelding
Weg is de veiligheid van de Vinex-pallisade Column De Nieuwe Weesper Algemeen 27 sep, 14:00
Afbeelding
Vacatures van de Vrijwilligerscentrale Algemeen 27 sep, 13:00
Logo
Afbeelding
Open Dag het Domijn Ateliers en werkplaatsen open Algemeen 27 sep, 11:20
Voorproefje WeesperNieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief