Afbeelding
Foto: Brian Elings

Cees van Vliet Weesper van het Jaar

Mensen

WEESP - "Het was voor Weesp een ongelofelijk belangrijk moment. Weespers waren verbonden met dat moment. De terugkeer van de torenspits werd door de mensen gezien als de terugkeer naar iets eigens van Weesp."

Woorden van burgemeester Bas Jan van Bochove in de dagen na de spectaculaire hijsklus aan de Herengracht. Maanden was gewerkt aan een gloednieuwe torenspits. Op 8 november, precies twee jaar na de torenbrand, was de kerktoren en daarmee het stadsbeeld weer compleet. Voor de redactie van het WeesperNieuws was het dan ook niet moeilijk om de Weesper van het Jaar 2018 te kiezen: Cees van Vliet, die als eigenaar van de Laurentiuskerk de toren liet herstellen.

Trots op Weesp
Het herstel van de Laurentiustoren is meer dan een bouwkundig hoogstandje; het is een symbool van doorzettingsvermogen na grote tegenslag. Het is ook veel meer dan een zakelijke investering, het is vooral een investering in Weesp. Dat we het groene 'baken van Weesp' weer kunnen aanschouwen, in het echt en op de 8e november op alle journaals, maakt menig Weesper nog trotser op z'n stadje.

Cees van Vliet kreeg de bijbehorende plaquette vlak voor de kerstdagen. "Hier had ik echt niet op gerekend, ik krijg er kippenvel van."

Interview + rondleiding
Klik hier voor een uitgebreid interview  met Cees van Vliet op WeesperNieuws Extra plus een video van hoe de kerk er nu van binnen uitziet. Toegankelijk iedereen die abonnee is of een gratis proefabonnement afsluit met de cadeaukaart die de bezorger heeft gebracht. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant