Afbeelding
Foto: André Verheul

Molens in de rouw om overlijden Ingeborg Pouwels

Mensen

WEESP - Op kerstavond is Ingeborg Pouwels overleden. Vele molens in Nederland staan vanwege haar overlijden 'in de rouw'. 

Ingeborg Pouwels werkte bijna twee decennia voor De Hollandsche Molen en bleef ook na haar pensioen, vorig jaar, actief voor de vereniging. Zij ontpopte zich als een ware creatieve duizendpoot, zo staat in een in memoriam op de website van de vereniging (www.molens.nl).

Ontzettend leuke baan
"De vereniging bood me inspirerend werk waarin ik veel van mijn creativiteit kwijt kon. Al mijn interesses kwamen samen in die ontzettend leuke baan", zo blikte ze vorig jaar terug bij haar afscheid.

Onder haar energieke leiding groeide de Nationale Molendag uit tot een evenement, waaraan steeds meer molens meededen en dat steeds meer bezoekers trok. Ook was de Weespse van 2011 tot en met 2017 de projectmanager van de BankGiro Loterij Molenprijs, de jaarlijkse wedstrijd waarbij het publiek kan stemmen op allerlei molenprojecten.

De Vriendschap
In Weesp was ze als vrijwilligster actief in Molen De Vriendschap, waar haar partner Wouter Pfeiffer de molenaar is. Ook deed ze veel voor de Open Monumentendag in Weesp.

Ingeborg Pouwels overleed totaal onverwacht aan de gevolgen van een hartinfarct. Ze werd 68 jaar. 

Wieken
Als eerbetoon aan haar zetten veel molenaars in het land dezer dagen hun molens in de rouw. Dat geldt ook voor de molens in Weesp. De wieken staan iets verder gedraaid dan in de korte ruststand; een teken van 'voorbij'.


Ingeborg Pouwels in 2017 (foto Christian Pfeiffer)

Uit de krant

Uit de krant

Logo
Afbeelding
"Dit is een zorgprobleem, geen veiligheidsissue" Overlast door verwarde personen groeit al jaren achtereen Algemeen 28 sep, 14:00
Logo
Afbeelding
Nieuwkomersklas Kors Breijerschool Bijzondere klas maakt van kinderen uit alle windstreken gewone leerlingen Algemeen 28 sep, 13:17
Afbeelding
Weesp kan meedoen aan Amsterdamse Pubquiz Algemeen 28 sep, 10:53
Afbeelding
Bingo Versa Welzijn voortaan in kantine FC Weesp Buurt & wijk 28 sep, 08:00
Logo
Afbeelding
Charelle en Floor finishen Tour for Life Zadelpijn, 1,1 miljoen euro en een huwelijksaanzoek Sport 27 sep, 16:00
Afbeelding
Weg is de veiligheid van de Vinex-pallisade Column De Nieuwe Weesper Algemeen 27 sep, 14:00
Afbeelding
Vacatures van de Vrijwilligerscentrale Algemeen 27 sep, 13:00
Logo
Afbeelding
Open Dag het Domijn Ateliers en werkplaatsen open Algemeen 27 sep, 11:20
Voorproefje WeesperNieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief