Afbeelding
Foto: André Verheul

Molens in de rouw om overlijden Ingeborg Pouwels

Mensen

WEESP - Op kerstavond is Ingeborg Pouwels overleden. Vele molens in Nederland staan vanwege haar overlijden 'in de rouw'. 

Ingeborg Pouwels werkte bijna twee decennia voor De Hollandsche Molen en bleef ook na haar pensioen, vorig jaar, actief voor de vereniging. Zij ontpopte zich als een ware creatieve duizendpoot, zo staat in een in memoriam op de website van de vereniging (www.molens.nl).

Ontzettend leuke baan
"De vereniging bood me inspirerend werk waarin ik veel van mijn creativiteit kwijt kon. Al mijn interesses kwamen samen in die ontzettend leuke baan", zo blikte ze vorig jaar terug bij haar afscheid.

Onder haar energieke leiding groeide de Nationale Molendag uit tot een evenement, waaraan steeds meer molens meededen en dat steeds meer bezoekers trok. Ook was de Weespse van 2011 tot en met 2017 de projectmanager van de BankGiro Loterij Molenprijs, de jaarlijkse wedstrijd waarbij het publiek kan stemmen op allerlei molenprojecten.

De Vriendschap
In Weesp was ze als vrijwilligster actief in Molen De Vriendschap, waar haar partner Wouter Pfeiffer de molenaar is. Ook deed ze veel voor de Open Monumentendag in Weesp.

Ingeborg Pouwels overleed totaal onverwacht aan de gevolgen van een hartinfarct. Ze werd 68 jaar. 

Wieken
Als eerbetoon aan haar zetten veel molenaars in het land dezer dagen hun molens in de rouw. Dat geldt ook voor de molens in Weesp. De wieken staan iets verder gedraaid dan in de korte ruststand; een teken van 'voorbij'.


Ingeborg Pouwels in 2017 (foto Christian Pfeiffer)

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant