Afbeelding
Foto: André Verheul

Burgemeester van Bochove: 'Met elkaar komen we in Weesp door deze crisis heen'

Mensen

WEESP Door de corona-uitbraak moeten er lastige besluiten genomen worden. Daar moeten we samen doorheen, met oog en aandacht voor elkaar. Dat is de boodschap van burgemeester Bas Jan van Bochove voor alle Weespers.

"Het is van grote betekenis dat de inwoners van Weesp aandacht hebben voor de richtlijnen die men geeft", zegt Van Bochove." Bijvoorbeeld 1,5 meter afstand houden van elkaar. Ook op de markt, daar hield dinsdag helaas niet iedereen zich aan. De markt is voor het belangrijkste deel een voorziening om voeding en dergelijke in te slaan. Daarom proberen we de markt zo lang mogelijk open te houden. Maar elke dag opnieuw wordt dit soort dingen overwogen." 

Maatregelen
De burgemeester heeft de indruk dat het in Weesp goed loopt met de maatregelen die zijn afgekondigd. Scholen en kinderopvang zijn gesloten en de gemeente monitort of er opvang is voor kinderen van ouders met vitale beroepen. Ook de horecagelegenheden zijn gesloten. "Daar letten we op. Boetes opleggen is gelukkig nog niet nodig geweest, in Weesp werkt iedereen heel verstandig mee."

Met elkaar
"Wij moeten in Weesp met elkaar door deze crisis heen. Ik hoop dat we begrip kunnen opbrengen voor de lastige besluiten en omstandigheden. En dat we de verbinding met elkaar blijven zoeken, oog en aandacht hebben voor de mensen in onze omgeving. We denken vaak dat het alleen om de ouderen gaat. Maar er zijn ook mensen in Weesp met een beperking die aandacht behoeven. En soms is het een ouder met twee kleine kinderen die niet direct weg kan, misschien kun je die ook even helpen met wat boodschapjes. Als we erin slagen om het met elkaar op te lossen, dan komen we ook door deze tijd heen."

Beluister de podcast hieronder. Liever meer lezen? Dat kan op WeesperNieuws Extra


Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant