Afbeelding
Foto: Lida Stiphout

Kruisvereniging verrast bewoners Oversingel met paaspakket

Mensen

WEESP Kruisvereniging Weesp reed vanmorgen met twee auto's vol kleurrijke pakketjes naar Oversingel aan de Hugo de Grootlaan. Het gaat om een paasverrassing voor de bewoners. 

De Kruisvereniging - een voorloper van de thuiszorg - is als organisatie niet meer actief binnen Weesp, maar er is nog wat geld over waar het bestuur zo nu en dan iets moois mee doet. 

"Door de coronacrisis mogen de bewoners van het ouderencentrum geen bezoek ontvangen, hierdoor zitten zij nu veel alleen. Met deze paasverrassing willen we een beetje vrolijkheid brengen en de bewoners laten weten dat er aan ze gedacht wordt", aldus bestuurslid Lida Stiphout. 

Ter inspiratie
Het liefst had de vereniging de 92 pakketjes ook zelf uitgedeeld, maar dat kan nu niet. "We zetten de dozen in de hal en de medewerkers van Oversingel delen de doosjes vervolgens uit." Normaal geeft de kruisvereniging geen ruchtbaarheid aan activiteiten, maar nu expres wel: "We zagen afgelopen weken ook al andere mooie acties voor de ouderen voorbij komen. Nu de maatregelen zijn verlengd, is het belangrijk dat we dit blijven doen. Hopelijk inspireert deze paasactie ook weer andere mensen en organisaties, zodat we samen onze ouderen door deze nare tijd heen helpen."

Voedselbank
Na het afleveren bij Oversingel kon het bestuur meteen met de volgende lading aan de slag. Ook de cliënten van de Voedselbank krijgen een paasverrassing van de Kruisvereniging: "Zij krijgen het pakketje donderdag bij de wekelijkse uitgifte in de Grote Kerk, dus we moeten nog even even doorpakken."

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant