Anna Franken, fotoshoot 2015.
Anna Franken, fotoshoot 2015. Foto: Facebook/Anna Franken

Anna Franken overleden

Mensen

WEESP Anna Franken is vorige week woensdag op 80-jarige leeftijd overleden. Ze was al geruime tijd ziek. 

Veel Weespers hebben in de jaren zeventig en tachtig als kind zang- en muziekles van haar gehad en/of in haar kinderkoor gezongen. Ook was ze betrokken bij de Weesper volksdansvereniging De Flatters (opgeheven in 2009). In de jaren tachtig zat ze onder de naam Anna Tardio bij Radio Majestic, een Weesper piratenzender. Daar bemande ze de telefoon voor verzoekplaatjes van de luisteraars. 

X-factor
In Weesp kennen mensen haar ook als jodelaarster. In 2006 bracht ze een cd uit met jodelmuziek ‘Hoe heerlijk is Tirol’ en deed ze mee aan de televisietalentenjacht X-Faxtor. Ze lag er niet wakker van dat juryleden Henkjan Smits en Henk Temming haar afwezen. ‘Mijn doel was om op tv te komen en dat heb ik bereikt’, zei ze destijds tegen het WeesperNieuws. Daarna zong ze nog wel eens tijdens busreisjes.

Anna heeft het grootste gedeelte van haar leven in Weesp gewoond, vanaf 1955. Een paar jaar geleden verhuisde ze naar Bussum en de laatste periode van haar leven heeft ze vanwege haar ziekte doorgebracht in het ziekenhuis in Hilversum. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant