Afbeelding
Foto: Harry Heuts

Ron Heeren benoemd tot lid van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen

Mensen

WEESP - De Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) heeft prof.dr. Ron Heeren benoemd tot lid. 

De Weesper is onderscheiden hoogleraar Molecular Imaging aan de Universiteit Maastricht en wetenschappelijk directeur van het Maastricht MultiModal Molecular Imaging Institute (M4I). 

KNAW-leden zijn vooraanstaande wetenschappers uit alle disciplines, gekozen op basis van hun wetenschappelijke en wetenschappelijke prestaties. Dit jaar zijn er 23 nieuwe leden geselecteerd. De Academie telt circa 550 leden, die voor het leven zijn aangesteld. Op maandag 13 september worden de nieuwe leden, waaronder dus Ron Heeren, geïnstalleerd.

‘Vereerd’

Ron Heeren (geboren in 1965) is een pionier op het gebied van massaspectrometrie: ‘Het lidmaatschap van de Akademie is misschien wel een van de hoogste vormen van erkenning door collega-wetenschappers uit alle disciplines. Ik ben vereerd dat de leden mij hebben gekozen en ik kijk ernaar uit om het academische debat met hen voort te zetten en bij te dragen aan de impact van de wetenschap op mens en samenleving’’, zegt Ron Heeren in het persbericht van KNAW naar aanleiding van zijn benoeming.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant