Afbeelding
Foto: Nextdoor

Beter een gouden buur, dan een verre vriend

Mensen

WEESP Heb jij ook zo’n buur die goud waard is? Iemand die altijd voor een ander klaarstaat, iedereen enthousiasmeert voor buurtinitiatieven, het straatbeeld groener maakt of jouw pakketjes aanneemt? Zet hem of haar op Burendag op zaterdag 24 september eens extra in het zonnetje tijdens de zesde editie van de Gouden Buur Award 2022.

Weesp wordt door de inwoners vaak omschreven als een stad met een dorps karakter. Ons kent ons, buren groeten elkaar en bewoners hebben veel contact. Grote kans dat er iemand tussen zit die de Gouden Buur Award verdient.

Positieve effecten

Goede buren zorgen voor gelukkige inwoners. Uit eerder onderzoek van de Vrije Universiteit van Amsterdam en Nextdoor blijkt namelijk dat buren die meer onderling contact hebben hun buurt beter beoordelen. In buurten die hoog scoren op leefbaarheid weten buren elkaar makkelijker te vinden, elkaar meer dan gemiddeld te helpen en hebben ze meer onderling contact. Het sociale aspect van je woonomgeving is daarbij van groter belang dan de fysieke aspecten en de voorzieningen. Zo zien we dat een buurt gemaakt wordt door mensen: je buren, en niet de omgeving.

Iemand nomineren? Zo werkt het

Nomineren kan tot donderdag 8 september, hierna selecteert Nextdoor in iedere provincie de meest inspirerende nominatie. Is dit de nominatie van jouw buurman of buurvrouw? Dan krijg je een unieke Gouden Buur Award toegestuurd en een verrassingspakket om de uitreiking nog feestelijker te maken!

Welke buurman of buurvrouw verdient volgens jou een award? Hem of haar nomineren voor een Gouden Buur Award 2022 kan tot donderdag 8 september via: nextdoor.nl/goudenbuur.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je lidmaatschap.

Uit de krant

Voorproefje WeesperNieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief