Afbeelding

Errold komt op voor eenzame ouderen

Mensen

WEESP - De eenzaamheid onder ouderen, hoe is het daarmee gesteld in Weesp? En wat kunnen we doen? Vragen die Weesper ondernemer Errold Jessurun wil onderzoeken en beantwoorden. Hij komt in actie en doet een oproep.

Zijn zaak Jess Optiek bestaat volgend jaar 25 jaar en een deel van zijn succes heeft hij te danken aan de klantentrouw van ouderen. Dat bij elkaar leidt ertoe dat Jessurun iets terug wil doen en besloten heeft zich in te zetten voor de eenzame ouderen in Weesp.

Jessurun: "Het is een groeiend maatschappelijk probleem. 1,2 miljoen ouderen zijn eenzaam, waarvan 200.000 extreem eenzaam. Als we dat terugrekenen naar Weesp, betekent het dat er hier naar schatting zo'n 500 tot 1000 ouderen eenzaam zijn. Als je dat zo op een rijtje zet, dan raakt mij dat. Ik vind het niet fijn om te lezen of te zien dat mensen die ouder zijn ineens niet meer meedoen of kunnen meekomen met de maatschappij. Alsof ze aan de kant zijn geschoven."

Het probleem van eenzaamheid helemaal oplossen, dat zal de Weesper opticien niet lukken. Maar dat betekent niet dat hij niets kan doen. In heel 2017, het jubileumjaar, reserveert Jess Optiek daarom 25 euro van elke verkochte bril om meerdere activiteiten te organiseren voor ouderen.

Oproep
Zoals? "Een aantal bingoavonden bijvoorbeeld. Of een feestmiddag in de Van Houtenkerk. Of misschien kunnen we een busje laten rijden waar Weesper ouderen gebruik van kunnen maken als ze in de buurt ergens heen willen. Ik wil graag weten waar behoefte aan is." Jessurun doet daarom een oproep om die ideeën in te sturen. Dat kan via info@jessoptiek.nl."

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant