Afbeelding

Hoe word je Weesper van het Jaar?

Mensen

WEESP - Het WeesperNieuws heeft dit jaar Lieuwe Veerman van Uiteraard Uitermeer uitgeroepen tot Weesper van het Jaar. Hoe steekt deze verkiezing in elkaar en hoe kan je zelf Weesper van het Jaar worden?

Met de verkiezing van Weesper van het Jaar wil het WeesperNieuws in de laatste krant van het jaar de schijnwerper richten op positieve bijdragen aan de lokale samenleving. Alle Weespers die initiatieven nemen die onderscheidend en inspirerend zijn en zorgen voor een positieve uitstraling voor Weesp, maken kans.

De redactie van de krant nomineert enkele kanshebbers, de uiteindelijke keuze wordt gedaan door een jury, die steeds van samenstelling wisselt. Dit jaar werd de jury gevormd door notaris Niels van de Griend, raadslid Kitty Jong, ondernemer Theo van Amsterdam en hoofdredacteur André Verheul. 

Hoe word je Weesper van het Jaar?

1. Doe iets onderscheidends, iets dat anderen niet (zo snel) doen. 
2. Inspireer anderen. Zorg dat mensen met je meedoen, op een of andere manier in beweging komen of je voorbeeld volgen.
3. Draag bij aan een positieve uitstraling voor Weesp: de jury wil graag kunnen zeggen dat je initiatief een aanwinst voor Weesp is.

Dit jaar waren er in Weesp zoveel initiatieven die aan deze criteria voldeden, dat we de prijs wel vijf keer hadden kunnen uitreiken. Wie weet: volgend jaar...!

Eregalerij
Vorig jaar ging de award naar de vrijwilligers van Weesp Gastvrij, in 2014 werden Sara Kroos en Daniëlle Meyer van Theaterpand Weesp/Zone 1380 de Weespers van het Jaar. 


De club van Weesp Gastvrij, Weespers van het Jaar 2015

Daniëlle Meyer en Sara Kroos, Weespers van het Jaar 2014

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant