Sanne is regionaal voorleeskampioen

  Mensen

WEESP - Sanne van Vliet van basisschool De Terp uit Weesp heeft zaterdagavond de Voorleeswedstrijd van Bibliotheek Gooi en meer gewonnen. De wedstrijd vond plaats in de vestiging in Bussum en het was een voorronde van De Nationale Voorleeswedstrijd. De winnaar zal binnenkort de regio Gooi en Vechtstreek vertegenwoordigen in de kwartfinale. En wellicht wordt ze wel De Nationale Voorleeskampioen 2017.

De 13 kandidaten werden, aangemoedigd door hun supporters, om de beurt door presentator Teresia Spoelman naar voren gehaald en kort aan het publiek voorgesteld. Vervolgens las iedere kandidaat een fragment voor uit een zelf gekozen boek. Tijdens de pauze trok de jury zich terug. Er werd gelet op zaken als uitspraak, verstaanbaarheid en tempo. Ook het contact van de voorlezer met het publiek was belangrijk. Na een spannend halfuurtje, werd door juryvoorzitter Niels Rood het verlossende woord gesproken.

Sanne las een fragment voor uit het boek Ik ben er nog van Debby Petter. De jury vond dat zij de emotie die in het boek zat erg goed kon overbrengen op het publiek. Sanne zal één van de deelnemers zijn aan de kwartfinale die op 15 maart 2017 gehouden zal worden in Haarlem.


8 reacties
Elke woensdag het WeesperNieuws per e-mail
Meer berichten