Ton van Kluyve (81) overleden
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227972&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weespernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=138" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Ton van Kluyve in 2012
Ton van Kluyve in 2012 (Foto: André Verheul sr)

Ton van Kluyve (81) overleden

  Mensen

WEESP - Zanger/muzikant Ton van Kluyve is afgelopen zaterdag op 81-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn familie bekendgemaakt.

Ton van Kluyve stond in de jaren zeventig met verschillende feestnummers in de hitparades. Zijn grootste hit was 'Mijn Hoempapa', waarmee hij in 1976 op nummer 25 in de Top 40 stond.

Een jaar later haalde hij de tipparade met 'Ik Voel Me Helemaal Te Gek Vandaag'. Op de melodie van dit nummer baseerde hij een clublied voor FC Weesp. Dat was zijn cadeau aan de voetbalvereniging, die in 2012 tien jaar bestond en waarvoor de Weesper stadionspeaker was. Later richtte de zanger Trio Ton van Kluyve op, met Otto Kruijsdijk en de in 2015 overleden Harry Bessems. Samen maakten zij hun opwachting tijdens verschillende lokale muziekevenementen, zoals 'Muziek uit de Vechtdelta' in de City. Hun repertoire bestond uit Nederlandstalige nummers.

Bon Ton
Ton van Kluyve is ook horecaondernemer geweest. Hij was de uitbater van grillbar Bon Ton, dat later La Ruelle werd. Vanuit die tijd en vanuit zijn succes als zanger was de Weesper een bekende figuur in de stad, die op straat alle tijd nam voor een praatje. De laatste jaren verplaatste hij zich per scootmobiel door Weesp, compleet met hoedje, snor en een net jasje.

Voor zijn familie komt zijn dood niet onverwacht. Zijn gezondheid ging de laatste tijd hard achteruit. Toch heeft Ton volgens zijn naasten tot het laatst toe alles uit het leven gehaald. "We kunnen van Ton echt zeggen dat hij het leven heeft geleefd", zegt zijn dochter Manon. De crematie is besloten.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227972&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weespernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=138" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227974&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weespernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=138" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

© Copyright Enter Media. Het is niet toegestaan teksten, foto’s of enig onderdeel van deze website over te nemen of te verspreiden zonder uitdrukkelijke toestemming van de uitgever | Gemaakt met behulp van pubble. | Privacy-statement.