Helmut Schiefer in 2006.
Helmut Schiefer in 2006. Foto: André Verheul sr

Kunstenaar Helmut Schiefer overleden

Mensen

WEESP - De Weesper fotograaf en kunstenaar Helmut Schiefer is overleden.

Schiefer was een van de bekende gezichten van Weespers aan de Wand, de jaarlijkse kunstmanifestatie tijdens Pinksteren. Hij legde zich toe op 'photografics', waarbij hij zorgvuldig uitgekozen foto's tot in het abstracte bewerkte. Daarmee creëerde hij een nieuw beeld.

Beeldraadsels
"Het schilderachtige effect van het vergankelijke, de invloeden van tijd en weer op het hoogtepunt te conserveren, meestal in detailfotografie, boeit mij zeer", schreef Schiefer op zijn eigen website. Zijn landschappen noemde hij 'beeldraadsels'. "Ik houd van eenvoud of totale vervreemding."

Met zijn photografics combineerde Schiefer de fotografie met zijn grafische achtergrond.

Meander
In 1997 stond Schiefer samen met enkele andere Weesper kunstenaars aan de basis van kunstenaarsvereniging Meander. In 2012 werd hij gevraagd de kunstwerken voor de vernieuwde zaal van theater City of Wesopa te maken.

Weespers aan de Wand
De besturen van Weespers aan de Wand en Stichting Beeldende Kunst Weesp laten in een gezamenlijke rouwannonce weten: "Wij zullen zijn persoonlijkheid, zijn werk maar vooral zijn humor nooit vergeten." 
Het overlijden van Schiefer komt extra hard aan, zo vlak voor de 20e editie van Weespers aan de Wand die vrijdag begint.


Photografics: foto's tot het abstracte bewerkt.

Landschappen zijn beeldraadsels.
Beelden van www.helmutschiefer.nl

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant