Wendy van Dijk bij een eerdere inzamelingsactie in Weesp
Wendy van Dijk bij een eerdere inzamelingsactie in Weesp Foto: Ruth van Kessel

Youp legt het bij met Wendy en gaat voor Stichting Semmy

Mensen

WEESP - Youp van 't Hek heeft het initiatief genomen voor een grootschalige inzamelingsactie voor de Stichting Semmy. Daarvoor moest hij het wel eerst goedmaken met Wendy van Dijk.

Youp haalde vorig jaar in zijn NRC-column uit naar RTL-baas Erland Galjaard. Wendy nam het voor haar man op. Vervolgens ontstond er een ordinaire rel op social media tussen beide BN'ers. De wegen van de cabaretier uit Naarden en de presentatrice uit Weesp kruisten elkaar opnieuw toen Youp zich wilde inzetten voor Tijn, het ongeneeslijk zieke jochie dat tijdens Serious Request enorm veel geld binnenhaalde met zijn nagellak-actie.

Kop koffie
"Dat geld ging naar het Rode Kruis, maar ik vond dat we ook iets moesten doen voor Tijn", legde Youp vanmorgen uit op Radio 2. "Ik verdiepte mij erin, sprak met de oncoloog van Tijn en hij wees mij op de Stichting Semmy. Alleen één probleem: de ambassadrice van die stichting is Wendy van Dijk."

Al twee ton
Youp, Erland en Wendy hebben samen een kop koffie gedronken en besloten hun onderlinge twist opzij te zetten in het belang van Tijn en de Stichting Semmy.  En met resultaat: de teller staat inmiddels al over de € 220.000 !

Weesp
Tijn heeft hersenstamkanker, dezelfde ziekte waaraan Semmy uit Weesp in 2007 op 5-jarige leeftijd overleed. De ouders van Semmy richtten de Stichting Semmy op om geld in te zamelen voor onderzoek naar deze ongeneeslijke ziekte.

Meer over de actie lees je hier. En hier het verhaal van Youp in Ekdom in de Ochtend op Radio 2.  

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant