Afbeelding

Stichting Semmy: 'We zullen Tijn nooit vergeten'

Mensen

WEESP - De dood van de zesjarige Tijn komt hard aan bij de Weesper Stichting Semmy, waar het geld van de vervolg-nagellakactie naartoe gaat. "Verward, verslagen. Juist op deze laatste actiedag van Lak Door Tijn overlijdt lieve Tijn. Het jongetje dat bijna alle Nederlanders heeft geraakt met zijn openheid en intense goedheid'', schrijft de stichting op haar website.

"We voelen het verdriet van alle dierbaren van Tijn en zullen altijd ontroerd blijven door de daden van deze dappere held. Wij, en alle mensen aangesloten bij Stichting Semmy zullen Tijn nooit vergeten! We blijven strijden.''

Stichting Semmy is opgericht om de levensverwachting van kinderen met hersenstamkanker te verlengen en uiteindelijk de overlevingskansen te vergroten. Met het geld van de nagellakactie, die vandaag om 12.00 uur afloopt, wil de stichting een apparaat kopen om kinderen met hersenstamkanker te behandelen. Met deze robot komen de medicijnen beter op de juiste plek.

Tijn werd bekend door zijn nagellakactie voor Serious Request van 3FM. Daarop besloten Wendy van Dijk en Youp van 't Hek de actie een vervolg te geven.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant