Afbeelding
Video

Kinderkamers onbruikbaar na blikseminslag: 'Mijn vrouw is komende maandag uitgerekend'

Mensen

WEESP - Robbert-Jan Bolte moest vannacht met zijn hoogzwangere vrouw en twee kinderen in de pyjama de straat op, nadat de bliksem was ingeslagen in hun huis. Een tegenslag die op een erg slecht moment komt.

"Het was een lichtflits en meteen een knal", vertelt Robbert-Jan over de blikseminslag vannacht. Als je de schade aan de buitenkant ziet, lijkt het op het oog mee te vallen, maar de ravage op de zolder door rook en waterschade is zo groot, dat de zoons van Robbert-Jan er voorlopig niet kunnen slapen. "De zolder was net verbouwd en de twee jongens hadden net hun nieuwe kamers. Het ergste is dat er van de 20 tot 30 knuffels die ze hebben, nog maar 5 over zijn. Dat is dan klein leed, maar voor hun is dat heel belangrijk."

De brand woedde onder het dak en in de spouwmuur. De timing kon ook niet slechter, want de zolder was niet voor niets verbouwd. De vrouw van Robbert-Jan is namelijk zwanger van de derde en is komende maandag uitgerekend. "Het kan elk moment gebeuren en dan is dit vervelend. Het enige positieve is dat de babykamer in tact is gebleven."  

'Je dak rookt'
De schade zal hersteld moeten worden, maar Robbert-Jan is allang blij dat ze er allemaal ongeschonden vanaf gekomen zijn. Het had veel erger kunnen aflopen. "Daar stel je wel bij stil. Dan mag je van geluk spreken dat het zo afloopt. "Hij is de brandweer en dan met de name ook de buurman erg dankbaar, want die laatste heeft hen gered. "We hoorden de kinderen huilen en gaan naar naar zolder toe. Je denkt we gaan de kinderen sussen en slapen weer verder." 

Alle stoppen waren doorgeslagen, maar hij zag geen vlammen of rook. Dat ze groot gevaar liepen had hij dan ook niet door, totdat hij de buurman hoorde. "Hij heeft een aardig volume en schreeuwde de hele wijk wakker. Daar ben ik heel blij om. Hij riep vanuit zijn eigen zolderraam: 'Je moet eruit, want er komt rook van je dak'. Dan gaat het heel snel. Buren bellen de brandweer en je staat buiten in je pyjama. Dat is onwerkelijk."

Bekijk de video hier

Uit de krant

Uit de krant

Logo
Afbeelding
Straatnamen van Weesp: Chirurgijnsweg Chirurgijn: ‘dokter’ die zijn kennis uit de praktijk haalde Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Lees gratis WeesperNieuws Extra ter ere van de Dag van de Huis-aan-huiskrant Algemeen 1 jul, 08:00
Logo
Afbeelding
Bezoek burgemeester Halsema na explosie ‘Inwoners moeten weten dat we ons bekommeren om Weesp’ Algemeen 30 jun, 15:24
Afbeelding
Snelheidsadvies 20 km/uur voor fietsers Lange Muiderweg Algemeen 30 jun, 14:25
Logo
Afbeelding
Wildlife Rietluipaard gesignaleerd bij Uitermeer Natuur en Milieu 30 jun, 14:00
Afbeelding
De wolf op bezoek Column GNR 30 jun, 12:30
Logo
Afbeelding
Explosie Aart van der Leeuwstraat ‘Het is een aanslag van buitenaf’ Algemeen 30 jun, 12:20
Afbeelding
Explosie in woning op de Aart van der Leeuwstraat Algemeen 30 jun, 09:52
Voorproefje WeesperNieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief